Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Lifestyle

«Απασφάλισε» ο Μέσι: Μηνύει την «El Mundo» και την Μπαρτσελόνα για το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρωτοσέλιδο-βόμβα της «El Mundo» προκάλεσε σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Ισπανία την οργή του Αργεντινού άσου Λιονέλ Μέσι, που απειλεί με μηνύσεις κατά όλων των εμπλεκομένων!

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα, το νούμερο 10 της Μπάρτσα από το 2017 που τέθηκε σε ισχύ το τρέχον συμβόλαιο, έως το καλοκαίρι του 2021 (οπότε και ολοκληρώνεται) αναμένεται να έχει βάλει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς περισσότερα από 555 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο ο 33χρονος Αργεντίνος έχει ήδη εισπράξει τα 510 εκατομμύρια ευρώ από το συνολικό συμβόλαιο – που είναι το μεγαλύτερο που έχει υπογραφεί ποτέ στον χώρο του αθλητισμού για έναν ποδοσφαιριστή.

Για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες τα συγκεκριμένα χρήματα δεν αφορούν μόνο τις αμοιβές του συμβολαίου του, οι οποίες σε ετήσια βάση είναι περίπου το 30% των χρημάτων που εισπράττει (40-45 εκ.), αλλά και τα χρήματα που καρπώνεται από τα δικαιώματα της εικόνας του και διάφορες εμπορικές χρήσεις οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στους όρους τους συμβολαίου.

Επίσης ο Μέσι φέρεται να πήρε ένα ποσό περίπου 100 εκατ. ευρώ ως πριμ υπογραφής, ενώ όπως είχε γίνει γνωστό από το καλοκαίρι ότι και προέκυψε το σίριαλ με την αποχώρηση, στο ηγεμονικό συμβόλαιο που του προσφέρθηκε το καλοκαίρι του 2017, ο Μέσι θα εισέπραττε ποσό 75 εκατ. ευρώ εφόσον ολοκλήρωνε την τετραετία στη Βαρκελώνη και δεν αποχωρούσε πριν τη λήξη του… Κι αυτό το απίστευτο ποσό θα πρέπει να του καταβληθεί καθώς ο ‘Πούλγκα’ ολοκληρώνει και τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ο οποίος είναι πάντως και ο χειρότερος της καριέρας του.

Στην αντεπίθεση ο Μέσι απειλεί με μηνύσεις 

Τα εν λόγω ντοκουμέντα όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν την οργή του σταρ των Καταλανών, ο οποίος σύμφωνα με την Marca έχει ήδη δώσει εντολή στους δικηγόρους του να κινηθούν νομικά τόσο κατά της εφημερίδας, όσο και κατά των διοικούντων την Μπαρτσελόνα που είχαν γνώση του περιεχομένου του συγκεκριμένου συμφωνητικού, καθώς διέπεται από ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Μάλιστα τα πρόσωπα τα οποία γνώριζαν το περιεχόμενο του συμφωνητικού αυτού ήταν ο πρώην πρόεδρος Τζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, ο προεδρεύων την διοικούσα επιτροπή Κάρλες Τουσκέτς, ο εκτελεστικός διευθυντής Όσκαρ Γκράου και δύο ακόμη άτομα.

Αξίζει να σημειβθεί, πως η υπηρεσιακή διοίκηση της Μπαρτσελόνα (μέχρι να γίνουν εκλογές) με ανακοίνωσή της καταδίκασε τη διαρροή και ανέφερε πως δεν έγινε από κάποιο δικό της στέλεχος.


Ροή ειδήσεων

Advertisement