Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σύσκεψη για την κατάσταση στον Αγ. Ανδρέα παρουσία Χρυσοχοϊδη στην Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα μεταλλαγμένα στελέχη της πανδημίας που εντοπίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών αποτέλεσαν αντικείμενο δεύτερης σύσκεψης που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νεκτάριου παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Παρόντες ήταν ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με τους διοικητές των Νοσοκομείων ΠΓΝΠ Δημήτριο Μπάκο και Αγ. Ανδρέα Ηλία Θεοδωρόπουλου και παρουσία του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Μάρκου Μαραγκού.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καρβέλης μετά το πέρας της σύσκεψης ανέφερε τα εξής: «Ενημερώσαμε τον Υπουργό για τα μέτρα για τη διαχείριση κρουσμάτων στην Παθολογική Κλινική. Εχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, έγινε ανάλυση των δεδομένων και σε ότι αφορά στις κατευθύνσεις που ε΄χουν δοθεί από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και των καθηγητών του ΠΓΝΠ που συμμετέχουν. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο, αλλά το μόνο που θα χρειαστεί είναι να τηρούνται με τον πλέον αυστηρό τρόπο όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας για το προσωπικό αλλά κι τους συνοδούς».
Ερωτηθείς για τους εμβολιασμούς, ανέφερε πως «αυτοί που νόσησαν και ήταν στελέχη της μετάλλαξης δεν συμμετείχαν στην εμβολιαστική διαδικασία» ανεφερε ο κ. Καρβέλης.
Και συνέχισε: «Το μήνυμα που κυριαρχεί είναι ότι πρέπει με κάθε τρόπο, το προνόμιο που έχει δώσει η Ελληνική πολιτεία στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν και να θωρακιστούν να γίνει πράξη και να εμβολιαστεί αν όχι όλο αλλά το μεγαλύτερο μέρος, για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς και να είναι θωρακισμένο το σύστημα υγείας».
Ανέφερε πως το ποσοστό εμβολιασμού στο ΓΝΠ «Ο Αγιος Ανδρέας» κινείτια κατά 50% με το μεγαλύτερο ποσοστό στο ιατρικό προσωπικό και αρκετά χαμηλότερο το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό».
Διευκρίνισε, τέλος, πως και οι δύο Παθολογικές Κλινικές του ΓΝΠ λειτουργούν κανονικά.


Ροή ειδήσεων

Advertisement