Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι παθογένειες με τις εκκρεμείς συντάξεις το επίκεντρο στην συνάντηση Φωτήλα με Χατζηδάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. είχε πρόσφατα συναντήσεις με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, την Υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου και την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή .

Ο βουλευτής κατά τη Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη ανέπτυξαν το σοβαρό πρόβλημα της απονομής των συντάξεων σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ανέλυσαν τις χρόνιες παθογένειες και το θέμα της καθυστέρησης των εκκρεμών συντάξεων, το οποίο έρχεται να επιλύσει το αρμόδιο Υπουργείο μέσω ειδικού μάνατζερ επιφορτισμένου με την ευθύνη της ταχείας έκδοσης των συντάξεων. Μάλιστα αναφέρθηκαν στη διοχέτευση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού σε Υπουργείο και ΕΦΚΑ προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια επιτάχυνσης απονομής των συντάξεων.

Ο Ιάσονας Φωτήλας με την ιδιότητα του Προέδρου της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ενημερώθηκε από τον κ. Χατζηδάκη για όλες τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η μεγάλη μεταρρύθμιση της νέας επικουρικής ασφάλισης με ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Κύριο θέμα συζήτησης με την κυρία Μακρή, αποτέλεσε ένεκα της πανδημίας το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων ιδίως σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Δεδομένου ότι η πόλη της Πάτρας έχει τεθεί σε αυστηρό lockdown και συγκαταλέγεται στις «κόκκινες» περιοχές συζητήθηκε η λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων εφεξής καθώς και ο τρόπος διδασκαλίας στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες εκπαιδευτικές μονάδες σε ολόκληρο τον νομό Αχαΐας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement