Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άνοιξαν τα Γυμνάσια, όχι όμως κι όλα τα Λύκεια

Με… δόσεις επιστρέφουν σήμερα στα θρανία οι μαθητές της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές όλων των Γυμνασίων στην Αχαΐα, ενώ τα παιδιά του Λυκείου θα βρεθούν ξανά στις σχολικές αίθουσες μόνο στους Δήμους Αιγιάλειας, Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, αφού η Πάτρα είναι στις «κόκκινες» περιοχές.

Για την επαναλειτουργία των σχολικών δομών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ισχύσουν εν πολλοίς τα ίδια μέτρα που ισχύουν και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών.

Σημειώνεται πως ο τρόπος μετακίνησης από και προς το σχολείο για τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών είναι ο εξής: Επιλογή 4 στο SMS και αποστολή στο 13033

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Φοιτητής από τη … Χίο θέλει να ψηφίσει στα Καλάβρυτα, ενώ στην Αιγιάλεια κάποιοι δεν… γνωρίζουν ότι είναι μέλη της Ν.Δ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Αχαΐα: Φοιτητής από τη … Χίο θέλει να ψηφίσει στα Καλάβρυτα, ενώ στην Αιγιάλεια κάποιοι δεν… γνωρίζουν ότι είναι μέλη της Ν.Δ.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προσφυγή στις κάλπες των μελών της ΝΔ στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών για τα τοπικά όργανα, που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου.

‘Όπως είναι γνωστό θα πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΕΕΠ, των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΗΜΤΟ και των Συνέδρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές εγγραφές μελών έφτασαν τις 134.802. Το 29% αφορά σε γυναίκες, ενώ το 71% σε άνδρες.
Στην κάλπη έχουν δηλώσει πως θα προσέλθουν 101.856 μέλη της ΝΔ (80%), ενώ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία θα συμμετάσχουν 32.946 μέλη (20%).
Νέοι έως 35 ετών είναι το 22% του εκλογικού σώματος. Τα νέα μέλη, δηλαδή όσοι έκαναν για πρώτη φορά εγγραφή στο κόμμα φτάνουν το 26%.

10.348 ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ

Σε ότι αφορά την Αχαΐα, οι εγγραφές ανήλθαν συνολικά σε 10.348, αλλά όπως έγραψε από χθες η «Γ» στην κεντρική διοίκηση του κόμματος έχουν φτάσει καταγγελίες για μεγάλο αριθμό εγγραφών, σε Καλάβρυτα, Αιγιάλεια, αλλά και νότιο τομέα της Πάτρας, των οποίων η γνησιότητα αμφισβητείται.
Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλαβρύτων, Νίκος Παπαβραμόπουλος έστειλε σχετική επιστολή στην κεντρική διοίκηση του κόμματος, ενώ ενημερώθηκαν και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο κ. Παπαβραμόπουλος καταγγέλλει ονομαστικά φοιτητή από τη Χίο, ο οποίος επιθυμεί να ψηφίσει στα Καλάβρυτα, αλλά και έχει κάνει 50 εγγραφές, ενώ επισημαίνει ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είναι αποφασισμένοι να παραιτηθούν εάν δεν αποκατασταθούν αυτές οι αρρυθμίες.
Σημειώνεται ότι στην Τοπική Καλαβρύτων, υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο Νίκος Παπαβραμόπουλος και ο νυν πρόεδρος, Νίκος Τσάμης ενώ στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου θα στηθούν δύο κάλπες, μία στα Καλάβρυτα και μία στην Κλειτορία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Μαζική ήταν η προσέλευση μελών και στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση της ΝΔ στην Αιγιάλεια καθώς είχαν εγγραφεί 2.814 μέλη, υπερδιπλάσια σε σχέση με τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές όπου είχαν εγγραφεί 1.190 νέα μέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» οι δυο υποψήφιοι πρόεδροι της ΔΗΜ.ΤΟ, Βασίλης Σταθακάρος και Γιώργος Παναγιωτόπουλος, με επιστολή τους, επίσης στην Κεντρική Διοίκηση του κόμματος, καταγγέλλουν ότι «άνθρωποι ξένοι προς την Αιγιάλεια, είναι εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν στην τοπική οργάνωση μας».
Μάλιστα αναφέρουν ότι «σε δειγματοληπτική έρευνα που έγινε κάποιοι δεν γνώριζαν καν για την εγγραφή τους», ζητώντας να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά που προσβάλουν το κύρος και τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας και της παράταξης πριν φυσικά διαμορφωθεί ο τελικός εκλογικός κατάλογος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κεντρικό σύστημα του κόμματος ήδη επεξεργάζεται τα στοιχεία και προβαίνει σε διασταυρώσεις, μεταξύ των οποίων και της IP των υπολογιστών καθώς και της πιστωτικής κάρτας μέσω της οποίας καταβλήθηκαν οι συνδρομές για τις συγκεκριμένες εγγραφές.

AΥΞΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΠΑΝΤΟΥ

Σε γενικές γραμμές πάντως, μεγάλη ήταν η αύξηση μελών σε όλες τις τοπικές οργανώσεις της τοπικής ΝΔ, ενώ επίσης προβληματισμό έχει προκαλέσει και ο μεγάλος αριθμός εγγραφών στο Νότιο Τομέα της Πάτρας.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Σε ό,τι αφορά τα εκλογικά κέντρα, μέχρι σήμερα το απόγευμα αναμένεται να έχουν «κλειδώσει» όλα στο νομό. Το βασικό ερωτηματικό έχει να κάνει με το εκλογικό κέντρο του Νοτίου Διαμερίσματος, καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι μάλλον γνωστά. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό το κέντρο Πόλης θα ψηφίσει στο Στρούμπειο, ο Βόρειος Τομέας στα γραφεία του Αρκτικού Διαμερίσματος της Πάτρας, η Δυτική Αχαία στο πολιτιστικό κέντρο «Μ. Μερκούρη», στο Αίγιο οι κάλπες θα στηθούν στο πνευματικό κέντρο, στον Ερύμανθο θα χρησιμοποιεί μάλλον το δημοτικό κατάστημα και στα Καλάβρυτα, θα στηθούν δύο κάλπες, μία στο ΚΕΠ Κλειτοριάς και άλλη μία στο πνευματικό κέντρο Καλαβρύτων.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” η Ρεγγίνα Αραβαντίνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκίνηση σκόρπισε στην Πάτρα, η είδηση του θανάτου της Ρεγγίνας Αραβαντινού.

Ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Στανίτσας, αποχαιρετά την εκπαιδευτικό με μια συγκινητική ανάρτηση στο διαδίκτυο.

“¨Εφυγε, ξημερώματα σήμερα, ήσυχα και αθόρυβα από τα εγκόσμια για τα ουράνια μια αγνή και άδολη ψυχή. Η Φιλόλογός μας στο 7ο Λύκειο Πατρών και υπεύθυνη της χορωδίας μας.
Πρόσωπο πάντα χαμογελαστό, διάθεση πάντα υποστηρικτική και ενισχυτική, καρδιά πάντα ανοιχτή και δοτική. Ανάλωσε την ζωή της στην υπηρεσία των μαθητών της και της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.
Ο Θεός ας την έχει στα δεξιά Τού”.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ώρα Πατρών»: Να τιμηθούν οι πεσόντες στο Ρίο

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόταση στη δημοτική Αρχή να καθιερωθεί επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στο Κάστρο για να τιμηθούν οι πεσόντες, μέλη του πληρώματος του βρετανικού ναρκαλιευτικού BYMS 2077 της Μοίρας που ενώ είχε αναλάβει ην εκκαθάριση της περιοχής μας από τις νάρκες, προσέκρουσε σε μία απ’ αυτές, στις 25 Οκτωβρίου 1944, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν είκοσι άτομα, κατέθεσε η «Ώρα Πατρών».

Όπως αναφέρει «προτείνουμε επίσης να κατατίθεται στεφάνι προς τιμήν τους στη θαλάσσια περιοχή που έχασαν τη ζωή τους. Επίσης, σε συνεργασία με το Αγγλικό προξενείο και άλλων φορέων να κατασκευασθεί μνημείο με τα ονόματα των πεσόντων».
Πρέπει να σημειωθεί ότι από την κοινότητα Αγίου Γεωργίου του Somerset ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αυτοθυσία των κατοίκων του Ρίου, που διέσωσαν ορισμένα μέλη του ναρκαλιευτικού, στάλθηκαν 3.000 λίρες Αγγλίας στο Ρίο, ποσό που χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση του δημοτικού σχολείου. Το Ρίο που έχει ως προστάτη τον Άγιο Γεώργιο, ανταπέδωσε ονομάζοντας την κεντρική οδό του χωριού οδό Σώμερσετ».

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα