Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι έπεσε μόνος του στη θάλασσα» λέει η σύζυγός του Σήφη Βαλυράκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναζητούμε και άλλες μαρτυρίες, βίντεο και στοιχεία. Ποτέ δεν πίστεψα ότι ο Σήφης έγειρε και έπεσε από μόνος του στη θάλασσα. Αυτό που του συνέβη ήταν πολύ σκληρό και δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει…».

Αυτά είπε η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, σε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ναυτιλίας και σε αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος.

Η κ. Βαλυράκη τόνισε πως θα συνεχίσει να αναζητεί την αλήθεια για τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στον χαμό του αγαπημένου της συντρόφου.

«Ο Σήφης ήταν δεινός κολυμβητής και ψαροντουφεκάς. Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και την περιοχή που βουτούσε τη γνώριζε σαν το σπίτι του. Δεν μπορούσε να πέσει τόσο εύκολα από το φουσκωτό του», ήταν τα λόγια της.

Επαγγελματίες αλιείς της περιοχής αναφέρουν στη Realnews πως γνώριζαν πολύ καλά τον πρώην υπουργό και το πάθος του για τη θάλασσα, καθώς διατηρούσαν μαζί του φιλικές σχέσεις. Επισημαίνουν ότι «ο Βαλυράκης μόνο τυχαία δεν βρέθηκε εκεί, καθώς υπάρχει μια ξέρα, την οποία γνώριζε πολύ καλά και εκεί βουτούσε».

Κομβικά σημεία στη διαλεύκανση της υπόθεσης θα αποτελέσουν πιθανά ίχνη DNA στην προπέλα του σκάφους του Σήφη Βαλυράκη, αλλά και «ύποπτα» ίχνη στη στολή του.

Η συγκεκριμένη στολή, η οποία αφαιρέθηκε από τους λιμενικούς, εξετάζεται σε εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το αν φέρει ίχνη μουράβιας, της γνωστής ειδικής χημικής ουσίας με την οποία βάφονται -για την προστασία από μικροοργανισμούς- ξύλινα και πλαστικά επαγγελματικά σκάφη, αλλά όχι και μικρά φουσκωτά, όπως του Σήφη Βαλυράκη. Επιπλέον, θα αναζητηθούν και σκλήθρες που ίσως άφησε στη στολή η επαφή με άλλο σκάφος, αν αυτό ήταν ξύλινο

Ροή ειδήσεων

Advertisement