Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου στην Κλειτορία για αγροκτηνοτροφικά και εγγειοβελτιωτικά έργα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σειρά συναντήσεων είχε το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021 στην Κλειτορία ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, με αντικείμενο τα αγροτοκτηνοτροφικά ζητήματα, η αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών έργων και η προώθηση του αγροτουρισμού στην ευρύτερη ορεινή ζώνη της Κλειτορίας του δήμου Καλαβρύτων.

«Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή σε συνδυασμό με τις υποδομές για τον   αγροτουρισμό θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στους κατοίκους της ορεινής ζώνης της Περιφέρειάς μας»  υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κατά την διάρκεια της συνάντησης  που είχε με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας Ασημάκη Μιχαλόπουλο και τον Βοηθό Δημάρχου Σωτήρη Δουκλιά.

Ειδική αναφορά έγινε για τα προγράμματα που αφορούν κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα καθώς επίσης και για την αξιοποίηση του Περιφερειακού γραφείου της περιοχής.

Ο κ. Βασιλόπουλος είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Κλειτορίας Γιώργο Μηλιτσόπουλο και μέλη του τοπικού οργανισμού, όπου άκουσε τα σοβαρά προβλήματα  που έθεσαν σε ότι αφορά την λειτουργία των αρδευτικών δικτύων. Κυρίαρχο ζητούμενο όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του οργανισμού είναι η συντήρηση και η αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών έργων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες του νερού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο πλαίσια των θεσμικών της αρμοδιοτήτων θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων, επισημαίνοντας ότι «δεν υφίσταται δυναμική καλλιέργεια χωρίς τη σωστή λειτουργία των αρδευτικών δικτύων της  περιοχής».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Ξήλωσαν” το περίπτερο

Δημοσιεύθηκε

στις

Έστω και μετά από αρκετούς μήνες από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί αιτήματα από περιοίκους, η αρμόδια αρχή προχώρησε στο ξήλωμα περιπτέρου από τη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Μπενιζέλου Ρούφου.

Τα «Αιχμηρά» εδώ και αρκετό καιρό είχαν αναφερθεί στο ζήτημα με το κλειστό περίπτερο το οποίο εμπόδιζε τη διέλευση των πεζών και ειδικά μαμάδων που μετά βίας περνούσαν με το καρότσι από το σημείο την στιγμή που ακριβώς μπροστά λειτουργεί παιδικός σταθμός.
Εδώ και λίγες μέρες το περίπτερο έφυγε από εκεί και απομένει τώρα να τοποθετηθούν πλακίδια που θα συνθέτουν το πεζοδρόμιο, χωρίς κανένα μπάλωμα που θα εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μείωση της τάξης του 30% στα λύματα της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα από το ιικό φορτίο κορονοϊού στα λύματα ιδίως στην Αττική και στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. τα δείγματα ελήφθησαν από τις 12 έως τις 18 Απριλίου 2021. Στην Αττική τα λύματα εκτοξεύθηκαν κατά 171% και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης κατά 360%.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης.

Ποσοστιαία μεταβολή στη μέση εβδομαδιαία συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 12-18 Απριλίου 2021 σε σχέση με την εβδομάδα 5 – 11 Απριλίου 2021.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άνοδος κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ώρα που οι επιδημιολόγοι συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τα μέτρα που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για τις μέρες του Πάσχα, κι ενώ η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ήδη ανακοίνωσε την δική της πρόταση για το πώς θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα οι εκκλησίες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, τα ευρήματα του τελευταίου 24ώρου για τον κορονοϊό: 3789 κρούσματα, 847 διασωληνωμένοι και 87 θάνατοι.

 

Δείτε αναλυτικά την κατανομή ανά περιφέρεια, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ:

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα