Connect with us

Μπάσκετ

Η διαφορετική προσέγγιση της διοίκησης και η στήριξη στον Μάκη Γιατρά βοήθησαν να έρχονται ιστορικές νίκες

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Η μεγάλη διαφορά στη φιλοσοφία της διοίκησης του Προμηθέα είναι αυτή που φέρνει τις ιστορικές νίκες όπως αυτή που έκανε η ομάδα προχθές όταν άλωσε το ΟΑΚΑ και νίκησε τον ευρωπαίο ΠΑΟ, κάνοντας αίσθηση σε όλη την μπασκετική Ελλάδα.

Για παράδειγμα η φιλοσοφία της πατρινής ομάδας περιλαμβάνει καθολική στήριξη στον προπονητή Μάκη Γιατρά ο οποίος μπορεί το δίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος να ταλαιπωρήθηκε από τα συνεχόμενα κρούσματα covid-19 και η ομάδα να μην πέτυχε τον στόχο της Ευρώπης όμως αυτό δεν έφερε κανέναν κλυδωνισμό.
Σε καμία περίπτωση ο πρόεδρος της ΚΑΕ Κώστας Μπακαλάρος αλλά και ο πρόεδρος του ΑΣΠ Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος δεν σκέφτηκαν την αλλαγή προπονητή όπως μπορεί να συμβαίνει σε άλλες ομάδες που είχαν κακές εμφανίσεις και ήττες.
Απεναντίας, όχι μόνο δεν έκαναν κανένα θέμα στον Πατρινό τεχνικό, τον στήριξαν με ενίσχυση και αλλαγές που έκρινε πως έπρεπε να γίνουν και άναψαν πράσινο φως για την απόκτηση των αδελφών Γκραντ -που αναμφίβολα κάνουν την διαφορά- αλλά και του Έβανς που αποδείχθηκε ο παίκτης-κλειδί στη νίκη επί των «πρασίνων».
Αυτή είναι η βασική διαφορά του Προμηθέα, το γεγονός πως λειτουργεί ως οικογένεια και όχι βλέποντας και κάνοντας και φυσικά όχι κρίνοντας από τα αποτελέσματα.
Για αυτό το λόγο μπορεί οι σημαντικές νίκες του Προμηθέα κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟ να πιστώνονται στον Γιατρά και στους παίκτες του αλλά μερίδιο επιτυχίας έχουν και οι διοικούντες που έχουν περιβάλει με εμπιστοσύνη το τμήμα μπάσκετ και φροντίζουν να το δείχνουν σε κάθε στιγμή.
Η ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4.719 ΜΕΡΕΣ!
Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η νίκη του Προμηθέα είναι ότι «έσπασε» ένα αήττητο σερί μετά από 4.719 μέρες από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έφυγε με σκυμμένο κεφάλι μετά από έναν εντός έδρας αγώνα, πλην των αγώνων με τον Ολυμπιακό!
Όντως τόσος καιρός παρήλθε από την τελευταία ήττα του στο ΟΑΚΑ, εκτός από τα ντέρμπι αιωνίων και ενώ έμεινε αδιάφθορος σε 187 διαδοχικούς αγώνες εκ των οποίων 150 στην κανονική περίοδο και 37 στα playoffs!
Στη θέση του Προμηθέα Πατρών είχε βρεθεί την 1η Μαρτίου του 2008 στο ΟΑΚΑ το Μαρούσι που έριξε στο καναβάτσο τους πρωταθλητές Ευρώπης της προηγούμενης σεζόν με 93-89, σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε ρεσιτάλ εκτέλεσης του Δημήτρη Μαυροειδή.
ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ… ΛΑΡΙΣΑ
Βέβαια όπως σωστά έκανε ο Μάκης Γιατράς και στις δηλώσεις του αμέσως μετά την λήξη, στο στρατόπεδο του Προμηθέα κρατούν χαμηλούς τόνους καθώς μπορεί να είναι μια σημαντική νίκη αλλά δίνει 2 βαθμούς όπως όλες και ως εκ τούτου υπάρχει δύσκολη συνέχεια.
Από χθες άπαντες έχουν στρέψει την προσοχή τους στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Λάρισα στο «Τόφαλος» που είναι πονηρό παιχνίδι όπου σίγουρα ο στόχος είναι μόνο η νίκη.
Στο αγωνιστικό μέρος, χθες οι παίκτες πήραν ρεπό για να ξεκουραστούν. Σήμερα θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και θα υπάρξουν νεότερα και για τους τραυματίες Γιαννόπουλο-Μίλλερ οι οποίοι είναι άγνωστο αν θα προλάβουν το ματς του Σαββάτου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement