Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Λογιστές και ΣΚΕΑΝΑ με αιτήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρία καίρια θέματα έθεσαν στον υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο εκπρόσωποι της Ένωσης Λογιστών- Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αχαΐας και ο πρόεδρος του 10ου Π.Τ. του ΟΕΕ, Γιώργος Παππάς σε συνάντηση που είχαν χθες στο γραφείο του στην Αθήνα, μετά από σχετική πρωτοβουλία του βουλευτή Αχαΐας, Ιάσωνα Φωτήλα.

Από την Ένωση Λογιστών στην συνάντηση συμμετείχαν οι Δημήτρης Μπόκαρης και Διονύσης Κατσαΐτης, οι οποίοι συζήτησαν με τον υφυπουργό το τεράστιο ζήτημα που έχει ανακύψει με τα πρόστιμα από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις κατά την περίοδο 2015-2018. Ο κ. Βεσυρόπουλος δεσμεύτηκε πως θα επανεξετάσει το ζήτημα και θα ενημερώσει άμεσα την Ένωση για την οποιαδήποτε εξέλιξη, ενώ στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των μισθωτηρίων, για τα οποία ο υφυπουργός ανέφερε πως θα παρατείνονται για όσο διαρκεί η πανδημία.
Τέλος, τόσο οι εκπρόσωποι των λογιστών, όσο και ο κ. Παππάς έθεσαν το μείζον θέμα των ηλεκτρονικών βιβλίων, ζητώντας να δοθεί παράταση στην έναρξη της υποχρεωτικής εφαρμογής τους, η οποία έχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου.
Τέλος οι εκπρόσωποι της Ένωσης κάλεσαν τον κ. Βεσυρόπουλο να επισκεφθεί την Πάτρα προκειμένου να γίνει συζήτηση για όλα τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν την φορολογική πολιτική και το έργο που παράγουν οι λογιστές- φοροτεχνικοί εν μέσω της υγειονομικής κρίσης υπό αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας κυρίως, των αμέτρητων εγκυκλίων και οδηγιών που λαμβάνουν καθημερινά και πολλές φορές η μία αναιρεί την άλλη.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΕΑΝΑ
Εξ άλλου, ο κ. Φωτήλας με τον Πρόεδρο του Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α., Σπύρο Στεργίου συζήτησε με τον κ. Βεσυρόπουλο το αίτημα του συλλόγου ώστε να υπάρξει και για το 2021 ανάλογη μέριμνα με το 2020 που δόθηκε έκπτωση 60% στις τιμές ενοικίασης του Αιγιαλού. Ήδη πολλοί καταστηματάρχες ξεκινούν διαδικασίες αιτήσεων ενοικίασης στο Δήμο και αγωνιούν εάν θα υπάρξει εγκύκλιος για έκπτωση και τη φετινή χρονιά. Επίσης, προηγούμενο έτος υπήρξε έκδοση ΚΥΑ ώστε να ρυθμίζονται τα όρια του αιγιαλού στα 3 μέτρα και όχι στα 5 μέτρα. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι και τα δύο θέματα θα τα εξετάσει άμεσα και πιθανόν να υπάρξει μέχρι τέλος του μήνα σχετική ΚΥΑ που να ρυθμίζει και τα δύο αυτά ζητήματα. Τέλος, ο βουλευτής έθιξε και την προϋπόθεση της προσκομιδής φορολογικής ενημερότητας από τους υποψήφιους μισθωτές της χρήσης του αιγιαλού και τη δυσκολία των καταστηματαρχών να ανταπεξέλθουν με συνέπεια στις φορολογικές τους υποχρεώσεις λόγω Covid-19. Ο αρμόδιος υφυπουργός ανέφερε ότι θα εξετάσει το θέμα από κοινού με την ΑΑΔΕ.
Ο Ιάσονας Φωτήλας, πάντα δίπλα σε όσους πλήττονται οικονομικά ένεκα της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο για τις συναντήσεις και αφού αντάλλαξαν απόψεις συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με στόχο την ουσιαστική εξέταση και άμεση επίλυση όσων ζητημάτων άπτονται των αρμοδιοτήτων του.


Ροή ειδήσεων

Advertisement