Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Την παραχώρηση του Ριγανόκαμπου ζητούν εκτός από τον Δήμο, φορείς κι άλλοι αυτοδιοικητικοί

Published

on

Να γίνει άμεσα το επόμενο βήμα προκειμένου να παραχωρηθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών η έκταση του Ριγανόκαμπου ζητούν μετά τον Δήμο Πατρέων, φορείς κι άλλοι αυτοδιοικητικοί.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και φορέων Ανατολικού Διαμερίσματος αναφέρει πως «έφτασε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα στο επόμενο βήμα που είναι:

•Η Πολιτεία να παραχωρήσει άμεσα το χώρο του πρώην σκουπιδότοπου στο Δήμο, για τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου
•Ο Δήμος Πατρέων, κατά κύριο λόγο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε συνεργασία να συμβάλλουν στην αξιοποίηση των προγραμμάτων μεταστέγασης του καταυλισμού
•Το Πανεπιστήμιο Πατρών, ως ιδιοκτήτης παραχωρηθείσας σε αυτό για συγκεκριμένο σκοπό έκτασης, να κάνει αυτά που υποχρεούται για τον καθαρισμό και την αξιοποίησή της και τέλος,
•Η Ελληνική Αστυνομία να εντείνει τους ελέγχους και την αστυνόμευση».
Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Μπροστά», Νίκος Παπαδημάτος επισημαίνει πως «ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί το διαχρονικό αίτημα της πόλης μας, η αξιοποίηση του χώρου του Ριγανόκαμπου και η μετατροπή του σε έναν σύγχρονο πολυχώρο δραστηριοτήτων, αναψυχής και πρασίνου για όλους τους πολίτες.
Πρόκειται για έναν χώρο σε ιδανική γεωγραφική θέση, που δυστυχώς αυτήν την στιγμή παραμένει υποβαθμισμένος, εστία μόλυνσης και εγκατάστασης Ρομά. Ο χώρος επιβάλλεται να διεκδικηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και από το Πανεπιστήμιο, αλλά με ένα πλαίσιο μελέτης, κάτι το οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.
Μέσα από μια τέτοια μελέτη, ο χώρος θα αναπτυχθεί, ενώ, παράλληλα, είτε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την κρατική εξουσία είτε μέσω ΣΔΙΤ, θα δημιουργηθούν πολυμορφικές εγκαταστάσεις για πολλαπλές χρήσεις, για συνέδρια, για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, κλπ.
Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς για να μην ζήσουμε όλα αυτά που βιώσαμε και στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες με τους χώρους στην Αγυιά. Όλοι όσοι έχουμε δυνατότητα λόγου και παρέμβασης, βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμος και δημοτικές παρατάξεις, οφείλουμε να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στην Πάτρα. Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα των Ρομά, η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος, οφείλουν να σταθούν προ των ευθυνών τους και να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις (αυτή ήταν και παραμένει, άλλωστε, και η δική μας δέσμευση) για μετεγκατάσταση».

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Τέλος, ο επικεφαλής της «Νέα Πάτρα», Νίκος Νικολόπουλος εκτιμά πως «η επίλυση του διαχρονικού αιτήματος των κατοίκων και των φορέων στο Ανατολικό διαμέρισμα της Πάτρας, για την μετεγκατάσταση των οικογενειών Ρομά και την αξιοποίηση του ακινήτου θα αργήσει πολύ. Η Δημοτική Αρχή Πελετίδη προσπαθεί, να αποτρέψει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που δεν θα έχει την έγκριση του Περισσού. Από το 2017 που έγινε ο καθαρισμός του χώρου μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παρέμβαση από τον Δήμο Πατρέων, να μην γίνει ξανά ένας απέραντος σκουπιδότοπος ο χώρος από μπάζα και άλλα υλικά.

Πολύ περισσότερο, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να εγκατασταθούν οι οικογένειες των Ρομά που διαμένουν στην περιοχή, σε οικίες που θα έβρισκε ο Κοινωνικός τομέας του Δήμου Πατρέων. Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» σας καλούμε, όπως προχωρήσετε στις απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων ένταξης στην κοινωνία, των οικογενειών Ρομά που διαμένουν σε παραπήγματα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement