Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Connect with us

Συνεργασίες

Χορηγία υπνόσακων στο Κ.Υ.Α.Δ.Α. για τους άστεγους από την INTERAMERICAN 

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της υποστηρικτικής συνεργασίας της με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), η INTERAMERICAN χορήγησε 50 καινούργιους υπνόσακους, καθώς επίσης αντίστοιχο αριθμό μάλλινων σκούφων και γαντιών, ειδικής κατασκευής, για τους άστεγους της πρωτεύουσας. Τα χρηστικά είδη είναι πρώτης ανάγκης, δεδομένου ότι οι άστεγοι της πόλης βρίσκονται εκτεθειμένοι στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σε υπαίθριους ή ημιστεγασμένους – ερειπωμένους χώρους όπου συνήθως καταφεύγουν.

Εκ μέρους του Κ.Υ.Α.Δ.Α., τα είδη παρέλαβε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γρηγόρης Λέων, υπογραμμίζοντας ότι «μέσω της προσφοράς ειδών επιβίωσης της INTERAMERICAN, οι άστεγοι συμπολίτες μας που ζουν στους δρόμους της Αθήνας βιώνοντας την ακραία φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, θα νιώσουν τη ζεστασιά, όχι μόνο στα σώματά τους, αλλά και στις ψυχές τους. Η προσφορά αυτή δίνει ένα ακόμη όπλο στα χέρια των ομάδων streetwork του K.Y.A.Δ.Α., που καθημερινά πρωί και βράδυ σκύβουν με αγάπη και έγνοια πάνω από αυτούς τους ανθρώπους. Η συνεισφορά της INTERAMERICAN στο Κέντρο, για τις κοινωνικές ανάγκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε,  είναι σταθερή και πολυετής, προς όφελος των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που υποστηρίζουμε».

 

Εξάλλου, η εταιρεία επανέλαβε και φέτος τη χορηγική υποστήριξή της στο Κ.Υ.Α.Δ.Α., προκειμένου να οργανωθεί το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Το Κέντρο, υπό τους περιορισμούς των μέτρων λόγω της πανδημίας, ετοίμασε για την πρώτη ημέρα του νέου έτους ένα πλήρες εορταστικό γεύμα, που είχε περίπου 1.200 αποδέκτες και προωθήθηκε σε κοινωνικές δομές, σε άστεγους και σε άπορες οικογένειες.

 

Το Κ.Υ.Α.Δ.Α. παρέχει σημαντική βοήθεια σε άστεγους και άπορους της πόλης ως προς τη σίτιση, τη στέγαση και την κοινωνική τους επανένταξη. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 2005 και σήμερα, υποστηρίζει σε καθημερινή βάση χιλιάδες άτομα. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποιεί, περιλαμβάνεται και η διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι, με τις ομάδες του streetwork. Οι ομάδες πραγματοποιούν καθημερινά πρωί και βράδυ προσεγγίσεις σε άστεγους στους δρόμους της Αθήνας παρέχοντάς τους άμεση, πρακτική βοήθεια (τρόφιμα, νερό, ζεστά ροφήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, χυμούς, ρούχα, κλινοσκεπάσματα), αλλά και προσπαθώντας να τους κινητοποιήσουν, να τους ενημερώσουν και να τους εντάξουν σε δομές φιλοξενίας. Στις δομές φιλοξενίας αστέγων του Δήμου Αθηναίων φιλοξενούνται, σήμερα, περί τα 340 άτομα.

 

Όμως η αποστολή του Κ.Υ.Α.Δ.Α. δεν περιορίζεται στην προστασία και στην υποστήριξη του άστεγου πληθυσμού. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. και ο Κόμβος τροφοδοτούν κάθε μήνα 26.000 ωφελούμενους, άτομα και οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο τη φτώχειας, με πακέτα τροφίμων, είδη ατομικής υγιεινής, καθαριστικά σπιτιού, με τα φάρμακα που χρειάζονται, ακόμη και με τα ρούχα/παπούτσια που έχουν ανάγκη.

 

Στην INTERAMERICAN, εκτιμάται ιδιαίτερα ο δυναμικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για μια καλύτερη ζωή. «Η εταιρεία είναι αρωγός του έργου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. από το 2012, με τακτική υποστήριξη των εορταστικών γευμάτων, ενώ έχει προσφέρει κατ’ επανάληψη κατά την περίοδο της μακράς οικονομικής κρίσης σημαντικές ποσότητες τροφίμων από την εθελοντική κατάθεση των εργαζομένων και συνεργατών της», επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και των ειδικότερων κοινωνικών αναγκών στον τομέα της φροντίδας της υγείας, η εταιρεία συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου, στο κτιριακό συγκρότημα του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που σύντομα θα υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς του. Παράλληλα, υποστήριξε τους Γιατρούς του Κόσμου που παρείχαν υπηρεσίες στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων, ενώ προσέφερε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, στο πλαίσιο των εταιρικών ενεργειών για τη δημόσια υγεία.

 

Φωτογραφία:

Στο στιγμιότυπο από την παράδοση των χρηστικών ειδών, ο Γρηγόρης Λέων, Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και η Μάρθα Χρονοπούλου, υπεύθυνη Γραφείου Χορηγιών του Κ.Υ.Α.Δ.Α., με τον Γιάννη Ρούντο, Διευθυντή Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας και τον Νικόλα Αγγελόπουλο, CSR Specialist της INTERAMERICAN. 

 

Συνεργασίες

«Προσκαλώ για Καλό»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μια νέα ενότητα διαδικτυακών εκπομπών, με κοινωνικό χαρακτήρα, έχει ήδη ξεκινήσει στα Social Media από την Anytime της INTERAMERICAN. Συγκεκριμένα, το κορυφαίο brand στην direct ασφάλιση θα προβάλλει στο δικό του Instagram account μέσα από τις εκπομπές όσα, αλλά και όσους «αξίζουν περισσότερα» και χρειάζονται την προσοχή μας. Συντονίστρια των εκπομπών είναι η δημοφιλής δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Κατερίνα Ζαρίφη.

 

Η Κατερίνα, σε κάθε εκπομπή «προσκαλεί για καλό» και φιλοξενεί, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, έναν καλεσμένο για να μιλήσουν κάθε φορά για ένα θέμα σχετικό με την καθημερινότητα, ενώ όλες οι εκπομπές ολοκληρώνονται με μία σημαντική προσφορά που κάνει η Anytime σε Οργανισμούς με κοινωφελή σκοπό. Η πρώτη εκπομπή πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και καλεσμένη την Κατρίνα Τσάνταλη, συγγραφέα και ιδρύτρια του καταφύγιου, A little shelter.

 

Στο επόμενο live, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 21:00, θα φιλοξενηθεί η κα. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του «Make-A-Wish» (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος). Μαζί με την Κατερίνα, θα μιλήσουν για τη δράση του Οργανισμού και για όλα τα απλά, και ταυτόχρονα σημαντικά θέματα, που γεμίζουν με νόημα τη ζωή των παιδιών που εκπληρώνει τις ευχές τους ο Οργανισμός. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, θα ακούσουμε ιστορίες ευχών και, καθώς πλησιάζουμε τις ημέρες του Πάσχα, η Anytime θα εκπληρώσει την ευχή ενός παιδιού. 

 

Οι επόμενες διαδικτυακές εκπομπές θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα, με κεντρικό άξονα την οδική ασφάλεια, αλλά και όλα όσα μπορούν να κάνουν τον κόσμο ακόμα καλύτερο! 

 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η Anytime της INTERAMERICAN, η πρώτη direct ασφάλεια στην Ελλάδα, ξεπερνά για ακόμα μία φορά τα «παραδοσιακά» όρια της ασφάλισης και έρχεται να κάνει τη θετική διαφορά στη ζωή των ανθρώπων και όσων έχουν ανάγκη.

 

Με αισιοδοξία και μαζί με ανθρώπους που μοιράζονται κοινές αξίες, δε σταματά να νοιάζεται, να ανακαλύπτει νέα πράγματα, να μοιράζεται, να προσπαθεί και να προσφέρει κάθε στιγμή περισσότερα. 

 

Τις διαδικτυακές εκπομπές μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από το Instagram account της Anytime στο: www.instagram.com/anytimeonline/

 

Περισσότερα

Συνεργασίες

«Ψηφιακή Μέριμνα»: 200€ επιδότηση για Tablet ή Laptop σε μαθητές και φοιτητές στην COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ  

Δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο για όλους τους δικαιούχους

 

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επιταγή (voucher) των 200€ για αγορά ενός Tablet ή Laptop μπορούν να εξαργυρώσουν στην COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ οι Δικαιούχοι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα». Επιπλέον, η COSMOTE και o ΓΕΡΜΑΝΟΣ προσφέρουν δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο στους Δικαιούχους του Προγράμματος. Και όσοι επιθυμούν να έχουν Wi-Fi όπου κι αν βρίσκονται, διατίθεται σε προσφορά το COSMOTE 4G Pocket WiFi, από 99€ στα 79€, έως τις 30 Ιουλίου 2021, με ενσωματωμένη κάρτα SIM με 50GB για 6 μήνες και με δυνατότητα σύνδεσης στο internet έως και 16 συσκευές ταυτόχρονα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι ελέγχουν πρώτα στο site του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» εάν δικαιούνται την επιταγή (voucher). Εάν την δικαιούνται κάνουν αίτησή και παίρνουν το voucher, το οποίο μπορούν να εξαργυρώσουν -μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021- αγοράζοντας το Tablet ή Laptop που επιθυμούν είτε απευθείας στο eshop της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, είτε τηλεφωνικά στο 801 1197000 για καταστήματα COSMOTE και 210 800 6000 για καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Τη συσκευή θα την παραλάβουν δωρεάν στον χώρο τους. Εναλλακτικά, μπορούν, να επισκεφτούν ένα κατάστημα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα και με το voucher να πραγματοποιήσουν την αγορά τους.

 

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€, για κάθε εξαρτώμενο παιδί 4 έως 24 ετών που φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Εάν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν της επιταγής, πρέπει να καλύψει τη διαφορά. Κάθε επιταγή αντιστοιχεί στην αγορά μίας συσκευής. Επίσης, μια οικογένεια με περισσότερα από ένα ωφελούμενα παιδιά μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερες από μία επιταγές για την αγορά μίας συσκευής (ανώτατο όριο οι τρεις επιταγές). Ο εξοπλισμός διατίθεται μαζί με λογισμικό για προστασία από ιούς (antivirus) και ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, που βρίσκονται παντού σε όλη την Ελλάδα, οι Δικαιούχοι θα βρουν μια μεγάλη ποικιλία από Tablets και Laptops που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, για να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει. Μπορούν να το συνδυάσουν με τα αγαπημένα τους αξεσουάρ και Περιφερειακά (εκτυπωτές, ηχεία, πληκτρολόγια). Στηρίζοντας την «Ψηφιακή Μέριμνα» η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ φέρνουν την τεχνολογία ακόμα πιο κοντά σε μαθητές και φοιτητές και συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Η «Ψηφιακή Μέριμνα» υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Περισσότερα

Συνεργασίες

Σπίτι και καθημερινότητα: ασφάλεια και πρακτικές στη σύγχρονη εποχή

Πρωτοβουλία της Anytime της INTERAMERICAN, για όσα προσθέτουν ασφάλεια στο σπίτι

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Μία διαδικτυακή συζήτηση για την ασφάλεια του σπιτιού και όσα προσφέρουν ασφάλεια σε αυτό, οργανώνει η Anytime της INTERAMERICAN την Τετάρτη 7 Απριλίου (ώρα 15:30). Η διαδικτυακή συζήτηση θα προβληθεί σε livestreaming, σε συνεργασία με τον DPG Digital Media και συγκεκριμένα μέσω του YouTube channel του newsbomb.gr. 

 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, το σπίτι αποτελεί έναν «πολυχώρο» για τις καθημερινές ανάγκες και συνήθειες. Είναι το καταφύγιο που παρέχει ασφάλεια σε όλα τα πρόσωπα μιας οικογένειας. Η Anytime, η 1η direct ασφάλεια στην Ελλάδα με την εγγύηση της INTERAMERICAN, θέλοντας να προσφέρει κάθε στιγμή περισσότερα και για το σπίτι, παρέχει μία νέα εμπειρία ασφάλισης σπιτιού και περιεχόμενου. Σε συνεργασία με την DPG Digital Media, η Anytime αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διαδικτυακής συζήτησης ευρύτερου ενδιαφέροντος σχετικά με όλα όσα είναι απαραίτητο να κάνουν οι άνθρωποι για το σπίτι τους, ώστε να είναι πιο φιλόξενο και λειτουργικό, αλλά ταυτόχρονα και ασφαλές απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο. 

 

Στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Κάθε στιγμή περισσότερα για το δικό μας σπίτι!» έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν σημαντικά πρόσωπα με εξειδίκευση και αναγνώριση στον τομέα τους, που θα αναδείξουν τις ανάγκες, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους οργανώνεται ένα σύγχρονο σπίτι.

 

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι του newsbomb.gr, Σοφία Μαυραντζά και Νίκος Συρίγος. Η θεματική της διαδικτυακής συζήτησης θα αναπτυχθεί στους εξής πυλώνες:

  • Ζώντας στο σπίτι όλη μέρα: ανακαίνιση – συντήρηση – εξέλιξη/ψηφιακός εξοπλισμός
  • Προστασία από ακραία φυσικά και ανθρωπογενή φαινόμενα (πλημμύρες, σεισμό, πυρκαγιά) και ασφάλιση σπιτιού.

Συνομιλητές σε αυτήν την εκδήλωση θα είναι ο Κώστας Λαγουβάρδος, Μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, Αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος, η Σίσσυ Φειδά, Interior Designer, ο Cezary Szandecki, Co-founder & CMO του Douleutaras.gr, o Σωτήρης Σουσάνης, Product Range Manager της εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και ο Σπύρος Οικονόμου, Business & Ecosystem Development Chapter Leader της INTERAMERICAN.

Τη διαδικτυακή συζήτηση μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος πατώντας εδώ στέλνοντας παράλληλα τις ερωτήσεις του στο e-mail [email protected] .

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα