Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Lifestyle

Σπύρος Μπιμπίλας: Έχουμε καταγγελίες κοριτσιών για σεναριογράφο, δέχομαι αφόρητες πιέσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Για καταγγελίες μιας ομάδας νέων ηθοποιών, κοριτσιών, που αφορούν σεναριογράφο ταινιών που διοργανώνει οντισιόν για ανύπαρκτες ταινίες έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Επειδή βρισκόμαστε στα πρόθυρα υπογραφής της συλλογικής σύμβασης με το Εθνικό έρχομαι σε επαφή με τον κύριο Λιγνάδη τον οποίο τον γνωρίζω από 20 ετών, τηλεφώνησα στην κυρία Μενδώνη και της ζήτησα να μου πει αν υπάρχει θέμα παραίτησης. Η ίδια μου είπε εφόσον δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες στη φημολογία δεν μπορούμε να στηριχτούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εμείς όμως θα προχωρήσουμε σαν σωματείο, θα μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν ξέρουμε από πού έχουν προέλθει οι φήμες και για καταγγελίες και για αποχωρήσεις. Χθες ήρθε και άλλη μία αποκάλυψη στο φως για μία περίεργη πρόσληψη του αδελφού του κυρίου Λιγνάδη, ο οποίος είναι φιλόλογος και προσελήφθη ως ηθοποιός» είπε στην εκπομπή «Ευτυχείτε».

Και πρόσθεσε:

«Το πειθαρχικό για πρώτη φορά θα συγκληθεί σήμερα, και θα ασχοληθεί με όλες τις περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο σωματείο γιατί είναι αρκετές. Και σήμερα το πρωί έφτασε ακόμα μία που δεν την περίμενα. Περίπου 10 άτομα συνολικά, μία ομάδα νέων ηθοποιών κοριτσιών καταγγέλλουν έναν γνωστό σεναριογράφο ταινιών ότι διοργανώνει οντισιόν για ανύπαρκτες ταινίες. Έχουν καταγγελθεί δέκα ονόματα στο σωματείο».

«Δέχομαι αφόρητες πιέσεις»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε και στις πιέσεις που δέχεται για να δημοσιοποιήσει τις καταγγελίες.

«Από το πρωί μέχρι το βράδυ δέχομαι αφόρητες πιέσεις για να αποκαλύψω πράγματα και διευθύνσεις, για να καλύψω πράγματα. Δεν είμαστε η Γκεστάπο. Το σωματείο ηθοποιών προσπαθεί να καλύψει τα μέλη του με κάθε τρόπο να βοηθήσει νομικά, να δει ποιοι χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη και οι θύτες και τα θύματα. Θέλουμε να διορθωθεί η κατάσταση, να αποκατασταθεί η ηρεμία, να ζητηθούν ασφαλώς και συγγνώμες αλλά και έμπρακτες. Αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πάρα πολύ άσχημα και δείχνουν ότι ο χώρος μας είναι ένας βόθρος. Αλλά δεν είναι έτσι …. ο χώρος μας είναι ένας μαγικός κόσμος υπέροχων ανθρώπων και κάπου κάποιοι διολισθαίνουν. Όλη η κοινωνία είναι έτσι δεν είναι μόνο το θέατρο».

Σε ερώτηση αν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα κινούν τα νήματα για την φημολογούμενη παραίτηση είπε: «Όπως έχετε ακούσει εσείς έχω ακούσει και εγώ. Θέλω και τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα να σταθούν δίπλα μας να αποκατασταθεί η αλήθεια και να διορθωθεί η χώρα μας» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement