Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Συρεγγέλα για Μπεκατώρου: Με το θάρρος της άνοιξε την πόρτα της σιωπής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη Σοφία Μπεκατώρου και την την «πόρτα της σιωπής» που άνοιξε με την καταγγελία της αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική, Μαρία Συρεγγέλα.

«Σαφώς έχει θετικό αποτύπωμα. Πλέον, άρχισαν να μιλούν για αυτά τα θέματα που αφορούν κυρίως γυναίκες. Η Σοφία Μπεκατώρου, με το θάρρος που επέδειξε, άνοιξε την πόρτα της σιωπής. Σαφώς και πρέπει να υπάρξει στήριξη των γυναικών με ειδικά προγράμματα», τόνισε η κ. Συρεγγέλα.

Στο θέμα είχε αναφερθεί, νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τις καταγγελίες της κ. Μπεκατώρου, αλλά και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί σεξουαλικής κακοποίησης και λεκτικής βίας στον χώρο του αθλητισμού και της τέχνης, ως «σοβαρό, μείζον θέμα των ημερών».

«Αξίζει να συγχαρούμε την κ. Μπεκατώρου και όσους βρίσκουν το ψυχικό σθένος να μιλήσουν για το τραύμα αυτό. Αρμόδια να τα κρίνει, βεβαίως, είναι η Δικαιοσύνη. Η δημοσιοποίηση, όμως, τέτοιων περιστατικών μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά» υπογράμμισε ο κ. Χαρακόπουλος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement