Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Εκατό χιλιάδες από όλο τον κόσμο, ακολουθούν στο YouTube τους Cubaneros από την Πάτρα!

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Cubaneros εξασφαλίζουν την θέση τους ανάμεσα στους κορυφαίους καλλιτέχνες της σύγχρονης latin σκηνής με την επιτυχία των 100.000 συνδρομητών στην πλατφόρμα του Youtube.

Δύο Πατρινοί και δύο Κουβανές απαρτίζουν το ισπανόφωνο μουσικό σχήμα από την πρωτεύουσα της Αχαΐας, το οποίο μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια, διέσχισε ωκεανούς και απέκτησε φίλους σε ποικίλες γωνιές τις υφηλίου. Ξεκινώντας από το Μεξικό και την Αργεντινή, το όνομα τους έγινε αναγνωρίσιμο στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ η λίστα συνεχίζεται αδιάκοπα.

Όλα ξεκίνησαν από το αγαπημένο «Lost On You» της Αμερικανίδας τραγουδοποιού LP και την ξεχωριστή salsa διασκευή τους, με την οποία οι Cubaneros δημιούργησαν τόσο δυνατή αίσθηση γύρω από το όνομα τους ώστε να διεκδικήσουν γρήγορα μία θέση στο βάθρο του είδους. Σχεδόν απρόσμενα το YouTube κανάλι τους μετρούσε πλήθος επισκέψεων, και ο αριθμός στο πλαίσιο των συνδρομητών ξεκίνησε να αυξάνεται ώσπου έφτασε τους 100 χιλιάδες.

Κάποια ακόμα project τους που αξίζει να αναφερθούν είναι η πρόσφατη κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου «AMiManera»για να δείξουν ότι μάλλον οι latin ρυθμοί είναι λίγο καλύτεροι όταν παίζουν με το δικό τους τρόπο. Επιπροσθέτως, το lockdown τους ώθησε να ξεκινήσουν μία σειρά ζωντανών online event, για να διασκεδάζουν με τους φίλους τους έστω από μακριά. Τα «TumbaTulumbasessions» προβάλλονται ζωντανά κάθε δύο δεύτερο Σάββατο στις 21.00 με τη παρέα να συγκεντρώνεται για να τραγουδήσει, να αφηγηθεί ιστορίες και να κουνηθεί σε εξωτικούς ρυθμούς.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, δημιούργησαν και τη δική τους σελίδα Patreon με δώρα – εκπλήξεις για όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν λίγο από το Κουβανικό πνεύμα τους. Όσο βιώνουμε μία κατάσταση χωρίς ξεκάθαρη ημερομηνία λήξης, οι Cubaneros υπενθυμίζουν ότι η αγάπη και η μουσική είναι παγκόσμια φαινόμενα που ενώνουν τους ανθρώπους, πέρα από όρια, σύνορα και χώρες!

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement