Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραδίδουν τα κλειδιά-Ο ΣΚΕΑΝΑ συμμετέχει στην πανελλαδική δράση εκπέμποντας SOS

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην πανελλαδική δράση των καταστηματαρχών εστίασης κατά την οποία θα παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους και θα υπογράψουν «Δήλωση πρώην επαγγελματία» συμμετέχει ο ΣΚΕΑΝΑ.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας καλεί τα μέλη του και όλους τους επαγγελματίες του κλάδου να παραδώσουν τα κλειδιά τους στις 10 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου. Μία συμβολική κίνηση με την οποία θέλουν να καταδείξουν το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, αλλά και οι οικογένειές τους από το παρατεταμένο κλείσιμο λόγω του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους «με πλήρη συναίσθηση ευθύνης προσπαθούμε επί σειρά ετών να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου. Με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις προτείνουμε λύσεις έχοντας σαν γνώμονα την ισχυροποίηση των επιχειρήσεων Εστίασης με σκοπό της ανάπτυξη της Οικονομίας μας και την συμμετοχή μας στην προκοπή της πατρίδας μας.

Ο κλάδος μας βρίσκεται στο κρισιμότερη θέση της ιστορίας του. Υποσχέσεις που μας δίνουν δεν τηρούνται . Η στήριξη ανίκανη να μας βγάλει από τον κυκεώνα των απαιτήσεων. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις μας στέρεψαν.
Η απόγνωση η οργή και η αγανάκτηση έχουν κυριεύσει όλους τους συναδέλφους. Καιρός να αντιδράσουμε.
Συνεκτιμώντας τις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία και η γενικότερη κατάσταση επιλέξαμε έναν πρωτότυπο, εφικτό και όπως φιλοδοξούμε πετυχημένο και αποτελεσματικό τρόπο. Η επιτυχία του εξαρτάται από όλους μας.
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 θα μαζεύονται τα κλειδιά τον επιχειρήσεων και οι συνάδελφοι θα υπογράφουν τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης». Τα κλειδιά και η δήλωση θα μπαίνουν σε ένα φάκελο για να σταλούν προς την ομοσπονδία. Αντιπροσωπεία 99 συναδέλφων και ο πρόεδρος κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί».
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης, σημειώνει-μεταξύ άλλων-ότι «η κατάσταση στο χώρο της εστίασης είναι πλέον αποκαρδιωτική. Η αναντιστοιχία των χρηματικών ενισχύσεων και κρατικών δανείων που λαμβάνουν οι επαγγελματίες του κλάδου, έναντι του πρωτοφανή όγκου υποχρεώσεων και ζημιών που έχουν συσσωρεύσει δημιουργεί πλέον ένα εφιαλτικό σκηνικό για 80.000 επιχειρήσεις και 330.000 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα. Μέσα σε λίγες μέρες, ο φόβος για νέα παράταση του lockdown λόγω της επιδείνωσης των δεδομένων της πανδημίας αθροίστηκε στην απογοήτευση που προκάλεσαν τα ποσά της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5.
Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, πρέπει να αποφασισθούν νέα, ενισχυμένα μέτρα ενίσχυσης του κλάδου που ενδεικτικά θα προβλέπουν:
➢ Μη επιστρεπτέα ενίσχυση, σε ύψος τουλάχιστον διπλάσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5
➢ Δικαίωμα υπαγωγής για επιχειρήσεις με μείωση τζίρου λιγότερη από 20%
➢ Ατομική ενίσχυση σε κάθε επιχειρηματία – φυσικό πρόσωπο με βάση τις δαπάνες ελάχιστης διαβίωσης
➢ Αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων για όλο το 2021

Ροή ειδήσεων

Advertisement