Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γ. Φεσσιάν στον Δήμαρχο Πατρέων: Να γίνει ο Ριγανόκαμπος, Πάρκο Καινοτομίας

Published

on

Μία εναλλακτική πρόταση για την αξιοποίηση του Ριγανόκαμπου καταθέτει με ανοικτή επιστολή του προς τον Δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος, Γεράσιμος Φεσσιάν.

Πρόκειται για την φιλοξενία στο χώρο ενός Νέου Πάρκου Καινοτομίας με αναπτυξιακό πρόσημο, δηλαδή να συνδυαστούν ήπιες εγκαταστάσεις που θα μπορούν να φιλοξενηθούν startup επιχειρήσεις, αφήνοντας ένα αναπτυξιακό κόμιστρο (το οποίο θα περιλαμβάνει και την συντήρηση του Πάρκου Πρασίνου), για την δωρεάν εγκατάστασή τους εκεί.
Επίσης στην πρόταση του έχςι συμπεριλάβει την αξιοποίηση των ελευθέρων χώρων ως χώρους πρασίνου και αθλοπαιδιών. Παράλληλα και προς εφαρμογή του ΓΠΣ θα διανοιχτούν οι προβλεπόμενοι οδοί και θα προβλεφθεί η σύνδεση του ΝΠΚ με την ευρεία παράκαμψη της Πάτρας.
Σύμφωνα με τον κ. Φεσσιάν, η πρόταση του έχει τρεις άξονες:
-1. Να έρθει το Πανεπιστήμιο πιο κοντά στην πόλη, και ακόμα πιο δυνατά, μέσα στον οικιστικό ιστό της, δίνοντας ένα πλεονέκτημα στην περιοχή,
-2.Να δημιουργηθούν ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή, μια ουσιαστική οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής και να αποτελέσει αυτή η εφαρμογή την μήτρα και για παρόμοιες αναπλάσεις.
-3. Η μετεγκατάσταση των οικογενειών ρομά, που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί, με την σωστή κοινωνική μέριμνα για την απρόσκοπτη συνέχεια της ζωής τους.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement