Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Σούπα τραχανά με μανιτάρια και γιαούρτι    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

½ φλιτζάνι ξινόχοντρο (τραχανά)

1½ φλιτζάνι μανιτάρια φρέσκα, σε λεπτές φέτες

250γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά

7 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή νερό

4 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε το ζωμό να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τον ξινόχοντρο, ανακατεύοντας μέχρι ο ζωμός να ξαναπάρει βράση. Αφήνετε τον τραχανά να σιγοβράσει μέχρι να ετοιμάσετε τα μανιτάρια. Σε ξεχωριστό σκεύος σοτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν και τα προσθέτετε στον τραχανά. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς. Σε μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τρεις τέσσερις κουταλιές από το ζωμό της σούπας και προσθέτετε το δυόσμο. Σερβίρετε τη σούπα στα μπολ, προσθέτοντας στο κέντρο του καθενός από δύο κουταλιές γιαούρτι. Μπορείτε να προσθέσετε όλο το γιαούρτι στη σούπα στο τέλος του βρασίματος, παραλείποντας το δυόσμο, και να σερβίρετε τη σούπα με τριμμένο κεφαλοτύρι ή καπνιστό Μετσοβόνε.


Ροή ειδήσεων

Advertisement