Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023
Connect with us

Ερασιτεχνικό

«Ο Δήμος Πατρεών δεν θα γίνει ο μπόγιας της Κυβέρνησης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σφοδρή αντίδραση από την πλέυρά της δημοτικής αρχής της Πάτρας και προσωπικά του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλου προκαλεί η επιστολή Αυγενάκη που εστάλη προς όλους τους Δήμους της χώρας προ ημερών και με βάσει αυτή η κυβέρνηση ζητά από τους Δήμους να πιέσουν τα αθλητικά σωματεία της περιοχής τους, ώστε πριν τις εκλογές τους να ενταχθούν στο Εθνικό Αθλητικό Μητρώο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του Δήμου Πατρέων: «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. κλιμακώνει απροκάλυπτα την επίθεση της κατά του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τον οποίο εκλαμβάνει ως ένα βαρίδι που θέλει να ξεφορτωθεί από πάνω της, παρά το γεγονός ότι είναι λαϊκή κατάκτηση κατοχυρωμένη συνταγματικά και νομοθετικά η στήριξη του από το κεντρικό κράτος και μας φορολογεί για να μας ανταποδίδει κοινωνικές υλικοτεχνικές υποδομές και υπηρεσίες στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Έτσι λοιπόν αφού οδήγησε πρώτα σε οικονομική ασφυξία το σύνολο των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων της χώρας και αφού προσπάθησε με διάφορα τεχνάσματα να στρέψει τις δίκαιες διεκδικήσεις τους στην τοπική διοίκηση, τώρα επιδιώκει να μετατρέψει τους Δήμους σε μπόγια της για να τα αφανίσει. Συγκεκριμένα ζητάει με μια αδιανόητη επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη να πετάξουν οι Δήμοι έξω από τις Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που δεν θα ενταχθούν στο Εθνικό Αθλητικό Μητρώο της Γ.Γ.Α. εντός της προθεσμίας που έθεσε με ολοφάνερη μικροκομματική σκοπιμότητα.

Ζητάει δηλ. ανερυθρίαστα ο κ. Αυγενάκης από το Δήμο Πατρέων να πετάξει έξω από τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου τον ιστορικό Ολυμπιακό Πατρών για παράδειγμα ή την Ολυμπιάδα που είναι από τις σημαντικότερες δυνάμεις στίβου της χώρας έξω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αν δεν προλάβουν να ενταχθούν στο Ε.Α.Μ. εντός των ασφυκτικών χρονικών ορίων που σκόπιμα έθεσε.

Δεν γνωρίζουν άραγε οι κύριοι της Κυβέρνησης ότι το διοικητικό δυναμικό των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων είναι εργαζόμενοι, αυτοαπασχαλούμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που προσπαθούν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα μέσα σε αντίξοες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που η πανδημία χειροτέρεψε με άμεσες επιπτώσεις στο εισόδημα τους και στο νοικοκυριό τους. Αυτοί είναι που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα τρέξουν να μαζέψουν για μια ακόμη φορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του Μητρώου για να αποδείξουν ότι… υπάρχουν.

Τα 2.500 ευρώ που θα πάρουν εφάπαξ δήθεν ως πριμ με την ένταξη στο Ε.Α.Μ. δεν φτάνουν ούτε για την αμοιβή του λογιστή και του δικηγόρου, ούτε για τα έξοδα δηλ. της ένταξης. Αντί να στηρίξει λοιπόν η Κυβέρνηση τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που αγωνίζονται για να επιβιώσουν κλιμακώνει την επίθεση εναντίον τους και ζητάει από τους Δήμους να συμπράξουν στο έγκλημα της παριστάνοντας τον μπόγια.

Κανείς δεν είναι ενάντια στον έλεγχο και τη διαφάνεια και γι αυτόν ακριβώς το λόγο η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τα ερασιτεχνικά σωματεία και να τους δώσει τον εύλογο χρόνο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην ένταξη στο Ε.Α.Μ.

Όλα αυτά όμως δεν γίνονται τυχαία, ούτε από άγνοια ή ανικανότητα. Η Κυβέρνηση έχει έναν άμεσο μικροκομματικό στόχο να χειραγωγήσει τον Ελληνικό αθλητισμό καταλαμβάνοντας την αθλητική ηγεσία στις επερχόμενες εκλογές των Ομοσπονδιών και τον μεσοπρόθεσμο στόχο να συγκεντρώσει το ερασιτεχνικό αθλητικό δυναμικό της χώρας σε λιγότερα χέρια για να το παραδώσει ευκολότερα βορρά στο μεγάλο κεφάλαιο για εμπορευματική εκμετάλλευση, οργανώνοντας ένα νέο ισχυρό πεδίο κερδοφορίας.

Η Δημοτική Αρχή της πόλης όχι μόνο δεν θα συμπράξει στο επιχειρούμενο Κυβερνητικό ανοσιούργημα κατά του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το βασικό δομικό του κύτταρο, που είναι το αθλητικό σωματείο και τις δίκαιες διεκδικήσεις του από το κράτος“.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement