Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ισχύουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου για Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλίας.

Αναλυτικά ανακοίνωσε

-Ισχύουν τα μέτρα για το επίπεδο Α

-Ισχύουν τα ίδια μέτρα και για το επίπεδο Β(Εορδαία, Θηβαίων, Τανάγρας, Σπάρτης, Ζάκυνθος, Λέσβος, Ρέθυμνο, Πίδνα, Διρβύων Μεσσαπίων, Ανδραβίδα-Κυλλήνη, Τεμπών)

Επικίνδυνο το φορτίο σε Πάτρα, Θήρα, Μύκονο, Άγιο Νικόλαο.

349 τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Πατρέων που παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 50%

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από τα ξημερώματα στο Δήμο Πατρέων, έχουν ως εξής:

 Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους Δήμους – η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.

Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι και στις περιοχές αυτές, όπως και στις «κόκκινες» περιοχές:

– Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, με μοναδική εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία.

– Ενώ παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και η λειτουργία τωνχώρων πολιτισμού.

Επίσης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και η εφαρμογή της τηλε-εργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό (τουλάχιστον 50% για τις περιοχές αυτές).

Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν, όπως και σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο του take away και του delivery. Όσον αφορά στο take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement