Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η γενναία μάχη του 9χρονου- Α. Ηλιάδης: «Ελπίζουμε να εξελιχθεί ομαλά»  

Στο πλευρό του οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ που δίνουν αγώνα για να νικήσουν τη σοβαρή πνευμονία

Published

on

Μάχη στο πλευρό του μικρού Μάριου, ο οποίος νοσηλεύεται με πνευμονία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, δίνουν οι γιατροί.

Η νύχτα της Τετάρτης ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την κατάσταση της υγείας του 9χρονου παιδιού που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η οξυγόνωση του παιδιού ήταν οριακή και οι γιατροί έκαναν όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις παρακολουθώντας στενά την κατάστασή του, κάνοντας προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί η διασωλήνωση. Ωστόσο, όπως ανέφεραν, εάν κριθεί αναγκαία η διασωλήνωσή του θα το πράξουν.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης ανέφερε πως «το παιδί πέρασε ένα δύσκολο πρώτο βράδυ, αλλά χρειάζονται να περάσουν οι ακόμα 24 ώρες προκειμένου τα συμπτώματα να αρχίσουν να παρουσιάζουν ύφεση και η αγωνία παρατείνεται».

Σημείωσε, επίσης, πως «το παιδί έχει σοβαρή πνευμονία, παρουσιάζει οποξυγοναιμία (χαμηλά επίπεδα οξυγόνου), λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή, αντιική θεραπεία και ελπίζουμε ότι γρήγορα όλα θα εξελιχθούν ομαλά», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, τονίζοντας πως «οι προσευχές όλων είναι μαζί του. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ

«Η μεγάλη αγωνία μας είναι μήπως και η βρετανική μετάλλαξη δείξει προτίμηση στα παιδιά» συνέχισε ο κ. Ηλιάδης, τονίζοντας πως εκτιμούν πως το παιδί νοσεί από τη βρετανική μετάλλαξη, όμως αναμένουν και τα επίσημα αποτελέσματα από το εργαστήριο. «Χρειαζόμαστε ένα διάστημα για να δούμε αν θα χρειαστούν περισσότερες νοσηλείες παιδιών λόγω του στελέχους της βρετανικής μετάλλαξης. Αυτό που θα βοηθήσει πολύ είναι η καθολική τήρηση των μέτρων προστασίας, μάσκες, πλύσιμο χεριών με σχολαστικότητα, αποστάσεις”, επισήμανε ο κ. Ηλιάδης.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΗΛΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΓΝΗ

Χθες ο κ. Ηλιάδης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Γεωργόπουλο, ο οποίος έχει ιδιαίτερη εμπειρία και γνώση στον μηχανικό αερισμό και του ζητήθηκε η συμβολή και η συμβουλή του. “Είδε τις ακτινογραφίες και συμφώνησε με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το περιστατικό. Είναι κι αυτός διστακτικός στο να προχωρήσουμε στη διασωλήνωση. Η προσπάθεια είναι να μην διασωληνωθεί όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Η διασωλήνωση σώζει. Για μας είναι πολύ εύκολο να διασωληνώσουμε έναν ασθενή. Η διασωλήνωση όμως ενεργοποιεί άλλους μηχανισμούς που μπορεί να επιδεινώσει τον ασθενή. Είναι μια δύσκολη κατάσταση που μπορεί να κρατήσει μέρες” εξήγησε ο κ. Ηλιάδης.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΙ  ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ

Ο μικρός μιλάει συνεχώς με τους γιατρούς και το προσωπικό καθώς είναι μόνος του στη ΜΕΘ, χωρίς την οικογένειά του, με την οποία επικοινωνεί μόνο με βιντεοκλήσεις. Ωστόσο, η αγάπη, η φροντίδα και η ζεστασιά από όλους, γιατρούς και νοσηλευτές είναι έντονη προκειμνου να τον στηρίξουν, σε μια προσπάθεια αναπλήρωσης του κενού της φυσικής απουσίας της οικογένειάς τους. «Νιώθουμε ότι στα μάτια του μικρού, είναι όλα τα παιδάκια της Ελλάδας και είναι πλέον προσωπικό μας στοίχημα να νικήσουμε για να δώσουμε μια αισιοδοξία σε όλες της μητέρες που αγωνιούν. Ο Μάριος πρέπει να βγει νικητής απ΄αυτή την περιπέτεια», κατέληξε.

 

Δήλωσε ο δ/ντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Γαβριήλ Δημητρίου: «Παρουσιάζει την ίδια  κλινική εικόνα με ενήλικα»

Το παιδί έχει την ίδια κλινική εικόνα που παρουσιάζουν οι ενήλικες με πνευμονία ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του ο διευθυντής της Παιδιατρικής, καθηγητής Γαβριήλ Δημητρίου, τονίζοντας πως οι γιατροί είναι στο πλευρό του συνεχώς.

Περιγράφοντας το περιστατικό ο κ. Δημητρίου ανέφερε σε δηλώσεις του στην «Γ»: «Αυτό που έχει ο μικρός είναι η εικόνα της νόσου που υπάρχει στους μεγάλους. Εξελίσσεται αργά και σταθερά. Στους μεγάλους βλέπουμε γύρω στις οκτώ μέρες να εκδηλώνουν την βαριά συμπτωματολογία. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να μην διασωληνωθεί, παίρνει την αγωγή που προβλέπεται, χρειάζεται 60% οξυγόνο. Στις μονάδες είναι δύσκολο να προβλέψεις τα πράγματα.Η μητέρα το βρετανικό στέλεχος έχει. Έχουν περιγραφεί διεθνώς περιστατικά πολλά. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Η Covid κάνει μια υπεραντίδραση στον οργανισμό, αυτό συμβαίνει σε πολλούς ενήλικες.»

Ροή ειδήσεων

Advertisement