Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σε ξενοδοχειακή καραντίνα οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία από 15 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

ην πολιτική της ξενοδοχειακής καραντίνας για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία από άλλες χώρες και περιοχές όπου καταγράφεται έξαρση της εξάπλωσης της COVID-19, αναμένεται να εφαρμόζει στα μέσα του μήνα η βρετανική κυβέρνηση.

Η εν λόγω πολιτική θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (4/1) η βρετανική κυβέρνηση, μετά την κριτική που δέχθηκε ότι δεν κινείται αρκετά γρήγορα για την εφαρμογή των μέτρων.

Η υποχρεωτική καραντίνα δέκα ημερών σε πλαίσιο φιλοξενίας που θα παρέχει η κυβέρνηση ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον προηγούμενο μήνα, ενώ έχει σχεδιαστεί για τον πιο εντατικό έλεγχο των συνόρων με στόχο τον εντοπισμό κρουσμάτων των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το βρετανικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για τη μη ταχεία υλοποίηση του σχεδίου, δηλώνοντας ότι η καθυστέρηση θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στην ανακοίνωση της η κυβέρνηση ανέφερε ότι διαβουλεύτηκε με τον ταξιδιωτικό και τον τουριστικό τομέα, ενώ θα προχωρήσει τώρα στην ολοκλήρωση των σχεδίων της, συμπεριλαμβανομένης και της σύναψης συμβολαίων με ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συζήτησε την παραπάνω πολιτική με τον ομόλογό του της Αυστραλίας, όπου η καραντίνα εφαρμόστηκε από το Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (DHSC).

Βρετανοί αξιωματούχοι θα ζητήσουν σχετικές συμβουλές και από τη Νέα Ζηλανδία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement