Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΑΠ: Με 1.077 «καλεσμένους» η e-βασιλόπιτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε χθες η διαδικτυακή εκδήλωση κοπής της e-βασιλόπιτας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή 1.077 επισκεπτών διαφορετικών κατηγοριών μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του Ιδρύματος και καλεσμένων.

Οι τυχεροί που αναδείχθηκαν ανά κατηγορία ήταν οι εξής:
-Στην κατηγορία των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (25 μέλη) : Η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναπληρωματικό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, Αλευριάδου Αναστασία.
-Στην κατηγορία των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (23 μέλη): Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος.
-Στην κατηγορία των μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Ιδρύματος (Δ.Ε.Π.) (34 μέλη): ο Καθηγητής Θεοφάνης Ορφανουδάκης.
-Στην κατηγορία των μελών του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ιδρύματος (ΣΕΠ) (2.676 μέλη) : ο Διδάκτορας, Γραμπόβας Χρήστος
-Στην κατηγορία του Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος και των εργαζομένων στον εκδοτικό οίκο «ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Α.Π.», (248 μέλη) : η υπάλληλος, Μαριάννα Σταμάτη
-Στην κατηγορία της Νομικής Επιτροπής του Ιδρύματος, (7 μέλη): το μέλος της Δικηγόρος, Ιωάννης Σουφαλιδάκης.
-Στην κατηγορία των δημοσιογράφων των θεμάτων εκπαίδευσης (20 μέλη): η δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Άννα Ανδριτσάκη.
Στους τυχερούς θα αποσταλεί βιβλίο του εκδοτικού οίκου του Ιδρύματος «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΑΠ».
Ευχές στους εργαζόμενους, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης έδωσαν ο πρόεδρος Ιωάννης Οδυσσέας Ζώρας, οι αντιπρόεδροι Στ. Ευσταθόπουλος, Γιώργος Σκρουμπής, Κώστας Καραμάνης και ο Διοικητικός Διευθυντής, Ηλίας Γκοτσόπουλος.
ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Για λίγες μέρες ακόμα θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, σε τρία σύντομα προγράμματα Σπουδών της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Συγκεκριμένα η διαδικασία των αιτήσεων για τον 6ο κύκλο Σπουδών, για τα σύντομα προγράμματα:
– Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας (ΕΓΑ)
– Εισαγωγή στη Διαχείριση Αποβλήτων (ΕΔΑ)
– Φυσικά Καταστροφικά Φαινόμενα Υπό το Πρίσμα της Κλιματικής Αλλαγής (NHzCC)
έχει παραταθεί μέχρι τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο εξής link: https://apps.eap.gr/sps_2019_6th/web/index.php
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] ή να καλείτε στο 2610367542.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Εκτός λειτουργίας κεντρικοί σηματοδότες-Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από χθες στο κέντρο της Πάτρας, καθώς αρχικά τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι φωτεινοί σηματοδότες στη συμβολή των οδών Ερμού και Κορίνθου.

Στη συνέχεια βλάβη παρουσίασαν και τα φανάρια που βρίσκονται στη διασταύρωση της Αγίου Νικολάου με την Κορίνθου. Τις ώρες αιχμής παρατηρείται αυξημένη κίνηση και η ταλαιπωρία των οδηγών είναι μεγάλη.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Βοήθα Χριστέ μου το αγγελούδι»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο συμπολίτης γιατρός του νοσοκομείου Αμαλιάδας, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, σε μία συγκλονιστική ανάρτηση, περιγράφει το ατύχημα με τον 6χρονο και την προσωπική του εμπειρία, καθώς βρέθηκε δίπλα στο άτυχο παιδί από την πρώτη στιγμή. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Βλέπεις ένα παλικαράκι, στα χέρια κάποιων, μπροστά σου λιπόθυμο, το κεφαλάκι γερμένο πίσω, να το τρέχουν να φωνάζουν «βοήθεια το παιδί το παιδί, βοήθεια…»

Είμαι γιατρός πρέπει να βοηθήσω.. Έτρεξα… Χυμένοι καφέδες, στο διάβα, τραπέζια πεσμένα, πλαστικά σπασμένα, στραπατσαρισμένα κάγκελα, στο διάβα μου… Δεν με σταματούν, απλά φωνάζω είμαι γιατρός ρε παιδιά, να βοηθήσω… Μου γλιστρά η σαγιονάρα, ακόμα την ψάχνω, δεν σταμάτησα.. Μονοσάνταλος ζητάω από το προσωπικό ασφαλείας, να μου ανοίξει, το διαχωριστικό ασφαλείας, να βοηθήσω… Το έκαναν άμεσα… Δύο τρεις Ερυθροσταυρίτες, πάνω από το ξαπλωμένο στο μάρμαρο της Πλ. Γεωργίου, κορμάκι του Μικρού Φώτη… Γονάτισα.. Οξυγόνο παιδιά…. Οξυγόνο γρήγορα.. Κολάρο στον αυχένα τώρα… Πιάνω το χεράκι του, το αφήνω, και πέφτει χωρίς τόνο… Κοιτάζω τις κόρες του, βυθισμένες….με το ένα χέρι την Αmbu, και το άλλο στο προσωπάκι, που δεν αντιδρά…. Να σου κ η Βιβή…Βαγγέλη μου είσαι εδώ?? Βοήθα Βιβή… Είναι δύσκολα, βοήθα να το διώξουμε άμεσααα…… Τις δίνω την ambu, με συντονισμένες κινήσεις, να βάλουμε το κορμάκι στο φορείο-σανίδα με ιμάντες ακινητοποίησης.. Γρήγορα στο ασθενοφόρο Βιβή.. Βαγγέλη μου φτιάξαμε το οξυγόνο, Δείχνει 98, το οξύμετρο… ψιθυρίζω βοηθά Χριστέ μου, το αγγελούδι. Το ασθενοφόρο πισωκολώνει.. Βιβή πας κοντά… Φεύγουν με συνοδό την ελπίδα για ζωή.. Όλα έγιναν όπως πρέπει.. Έφυγα Μονοσάνταλος, Δεν ντράπηκα… Μέσα στο χαμό ποιος θα με δει… Έφτασε η ώρα 22.07,και ακόμα άυπνος!! Η υπερένταση στο φουλ, τι κ αν έφτασα στην Αμφιλοχία, να γαληνέψω… Και εφημερεύω κ αύριο κ την Τρίτη….. Διήμερο για να λειτουργήσει η τόσο ταλαιπωρημένη δομή της Αμαλιάδας.. Άνθρωπος είμαι.. Ένας Γιατρός του ΕΣΥ, όχι θεός… Φώτη προσέχομαι για σένα να τα καταφέρεις.. Είσαι στα καλά χέρια του καθηγητή κ. Ηλιάδη. Καληνύχτα από έναν γιατρό του ΕΣΥ».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ν.Δ.: Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών-Ποιοι τοποθετήθηκαν σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία για τις εσωκομματικές εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Mε απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ. τοποθετήθηκε τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών των Εκλογικών Περιφερειών, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 24ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη νέων προέδρων και μελών στις ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) και στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις. Αναλυτικά κατά νομό:

ΑΧΑΪΑ:
-Πρόεδρος: Ιωάννης Δαρδαμάνης
-Αναπληρωτής Πρόεδρος: Ιωάννης Παναγόπουλος
-Τακτικά μέλη: Γεώργιος Τσίρης και Παναγιώτης Μαυραγάνης
-Αναπληρωματικά μέλη: Νίκος Νικολόπουλος και Κωνσταντίνος Τσιντώνης
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
-Πρόεδρος: Αθανάσιος Κτενάς
-Αναπληρωτής Πρόεδρος: Αικατερίνη Μηλιώτη
-Τακτικά μέλη: Δημήτριος Ρέκκας, Λαμπρινή Μωρίκη
-Αναπληρωματικά μέλη: Θεοδώρα Χαραλάμπους, Σπυρίδων Καρνάβας
ΗΛΕΙΑ
-Πρόεδρος: Πηνελόπη Μωϋσιάδου
-Αναπληρωτής Πρόεδρος: Μενέλαος Παπασωτηρίου
-Τακτικά μέλη: Νικόλαος Τσιρώνης, Γεώργιος Αντωνόπουλος
-Αναπληρωματικά μέλη: Δημήτριος Τσαντίλης και Γεώργιος Νικολακόπουλος.
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΔΕΦΕ
Μέχρι την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου οι Εφορευτικές Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας πρέπει να προχωρήσουν στη συγκρότηση των Δημοτικών Εφορευτικών Επιτροπών, ενώ μέχρι την προσεχή Δευτέρα, αναμένονται και οριστικές αποφάσεις της Γραμματείας Οργανωτικού για τους χώρους της ψηφοφορίας.
Οι Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της Αχαϊας είναι έξι. Στην Πάτρα, η ΔΗΜ.ΤΟ Κέντρου Πόλης, οι εκλογικές διαδικασίες για τα μέλη της οποίας θα γίνουν στην Αγορά Αργύρη, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Βόρειου Τομέα, οι εκλογικές διαδικασίες θα γίνουν σε δημοτικό γραφείο στις εργατικές κατοικίες Νέου Δρόμου και ΔΗΜ.ΤΟ Νότιου Τομέα, όπου οι εκλογές θα γίνουν πιθανότατα στα γραφεία του Ανατολικού Διαμερίσματος, στην οδό Εγλυκάδος.
Οι άλλες ΔΗΜΤΟ είναι της Αιγιάλειας, των Καλαβρύτων και της Δυτικής Αχαϊας.
Ακόμη πρέπει να σημειωθεί ότι την μεταπροσεχή Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, ξεκινά και επίσημα η έναρξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων, που λήγει την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στις 19.00.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα