Πέμπτη 15 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Να επαναλειτουργήσει το Θώρακος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την επιστολή των ειδικευμένων ιατρών της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Αγ. Ανδρέας, με την οποία καταγγέλλεται η εντολή της διοίκησης του Νοσοκομείου περί πλήρους αναστολής των τακτικών χειρουργείων από την προσεχή Δευτέρα, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τους υπεύθυνους των κλινικών του χειρουργικού τομέα.

Η απόφαση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Αγ. Ανδρέας περί πλήρους αναστολής των τακτικών χειρουργείων από Δευτέρα 08/02/2021, σύμφωνα με τους γιατρούς, ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τους υπεύθυνους των κλινικών του χειρουργικού τομέα και αφήνει χωρίς περίθαλψη και θεραπεία εκατοντάδες ασθενείς τους οποίους και υποχρεώνει να νοσηλευθούν σε ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών υγείας.
Στην επιστολή, που υπογράφουν, οι ειδικευμένοι γιατροί της χειρουργικής κλινικής, Καρβελάς Φώτιος,Αλιβιζάτος Βασίλειος,Ράθωσης Σπυρίδων,Ζάχαρης Γεώργιος,Φίλης Δημήτριος,Πατρικάκος ,Παναγιώτης,Αμανατίδης Θεόφιλος,Τσόχατζης, καλούν-μεταξύ άλλων- τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να ανακαλέσει άμεσα «την απαράδεκτη αυτή απόφαση και τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ «να σταματήσει να εμποδίζει το Ιατρικό Έργο μας στην υπηρεσία του πληθυσμού της περιοχής».
Καταλήγοντας, προτείνουν, επίσης την επαναλειτουργία του έτοιμου από άποψη υποδομής Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος προς αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη Covid-19 ώστε να αποσυμφορηθούν τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας και να συνεχίσουν απρόσκοπτά την προσφορά τους στην Υγεία.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πολλά προβλήματα στο σύστημα φωτεινής σηματοδότησης

Δημοσιεύθηκε

στις

-To σύστημα της φωτεινής σηματοδότησης στην Πάτρα έχει αρχίσει εδώ και καιρό να «μπάζει».

Δεν υπάρχει μέρα χωρίς βλάβη σε κάποιον από τους φωτεινούς σηματοδότες, γεγονός που ασφαλώς εγείρει πολλούς κινδύνους. Η αρμόδια υπηρεσία άραγε τι λέει για όλα αυτά;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα-Ψηλαλώνια: Φαινόμενα συνωστισμού για μια ακόμη ημέρα στο Ηλιακό ρολόι(ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Πόλο έλξης για τη νεολαία αποτέλεσαν τα Ψηλαλώνια για ακόμη ένα απόγευμα, με άτομα νεαρής ηλικίας να επιλέγουν το συγκεκριμένο προορισμό για τη βόλτα τους .

Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού στο Ηλιακό Ρολόι, ενώ αρκετοί εκ των συγκεντρωμένων δεν φορούσαν μάσκες.

Η συγκεκριμένη εικόνα έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τις αρχές, με περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ να κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στο σημείο, προτρέποντας τους νεαρούς να κρατούν αποστάσεις. Την ίδια ώρα οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυλαία στην Πρυτανεία με φραστικό επεισόδιο-“Στόχος” φοιτητών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου

Δημοσιεύθηκε

στις

Έληξε η τριήμερη κατάληψη του Α’ Κτιρίου της Πρυτανείας με πορεία Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλόγων Μελών ΔΕΠ / Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών, εντός της περιοχής των κτιρίων της Πρυτανείας.

Η κατάληψη έληξε με επίλογο την πορεία που πραγματοποιήθηκε ομαλά, ως αντίδραση στο νόμο που έχει ψηφιστεί για τα πανεπιστήμια. Με συνθήματα κατά του πρόσφατα ψηφισθέντος Νόμου του Υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει μια πλειάδα μέτρων που έρχονται σε αντίθεση με μεγάλη μερίδα φοιτητών, όπως η ύπαρξη αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, τα εργατικά δικαιώματα των αποφοίτων, οι βάσεις κ.α. ολοκληρώθηκε η πορεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το “παρών” που έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστας Μάρκου στην κατάληψη, προκάλεσε την αντίδραση μερίδας φοιτητών που του επιτέθηκαν φραστικά, θεωρώντας-όπως είπαν-την παράταξή του «υπεύθυνη και υπόλογη για τον νόμο Γαβρόγλου» και παράλληλα τον κατηγόρησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ΝΔ αφού ψηφίζει τα ν/σ της.
“Χρειάζεται θράσος να έρχεται στις κινητοποιήσεις μας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχετε δικαίωμα να είστε εδώ. Εσείς ψηφίζετε 1 στα 3 νομοσχέδια που κατεβάζει η ΝΔ και έρχεσθε να βγείτε μπροστά στον αγώνα που δίνουμε. Ο λαός και η νεολαία θα σταθεί απέναντι”, ανέφεραν.
Τ.Γ.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα