Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Να επαναλειτουργήσει το Θώρακος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την επιστολή των ειδικευμένων ιατρών της χειρουργικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Αγ. Ανδρέας, με την οποία καταγγέλλεται η εντολή της διοίκησης του Νοσοκομείου περί πλήρους αναστολής των τακτικών χειρουργείων από την προσεχή Δευτέρα, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τους υπεύθυνους των κλινικών του χειρουργικού τομέα.

Η απόφαση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Αγ. Ανδρέας περί πλήρους αναστολής των τακτικών χειρουργείων από Δευτέρα 08/02/2021, σύμφωνα με τους γιατρούς, ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τους υπεύθυνους των κλινικών του χειρουργικού τομέα και αφήνει χωρίς περίθαλψη και θεραπεία εκατοντάδες ασθενείς τους οποίους και υποχρεώνει να νοσηλευθούν σε ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών υγείας.
Στην επιστολή, που υπογράφουν, οι ειδικευμένοι γιατροί της χειρουργικής κλινικής, Καρβελάς Φώτιος,Αλιβιζάτος Βασίλειος,Ράθωσης Σπυρίδων,Ζάχαρης Γεώργιος,Φίλης Δημήτριος,Πατρικάκος ,Παναγιώτης,Αμανατίδης Θεόφιλος,Τσόχατζης, καλούν-μεταξύ άλλων- τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να ανακαλέσει άμεσα «την απαράδεκτη αυτή απόφαση και τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ «να σταματήσει να εμποδίζει το Ιατρικό Έργο μας στην υπηρεσία του πληθυσμού της περιοχής».
Καταλήγοντας, προτείνουν, επίσης την επαναλειτουργία του έτοιμου από άποψη υποδομής Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος προς αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη Covid-19 ώστε να αποσυμφορηθούν τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας και να συνεχίσουν απρόσκοπτά την προσφορά τους στην Υγεία.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement