Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

SOS για τα παιδιά- Πληθαίνουν οι εισαγωγές με κορωνοϊό στο ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσούν από κορωνοϊό στην Πάτρα.
Εκτός τον 9χρονο Μάριο ο οποίος νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών χωρίς να έχει διασωληνωθεί καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση, χθες δύο ακόμα παιδιά εισήχθησαν στην Παιδιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική και παρακολουθούνται στενά από τους γιατρούς.

Το ένα αφορά ένα 10χρονο παιδί, το οποίο νοσηλευόταν στην Κλινική και βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, ενώ χθες το μεσημέρι εισήχθη βρέφος 2 μόλις μηνών εμπύρετο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, επειδή και οι δύο γονείς του αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid -19 υπεβλήθη σε τεστ covid και εκτιμάται πως είναι πιθανό να έχει προσβληθεί από τον ιό. Οι γιατροί βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών, τα αντιμετωπίζουν με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και παρακολουθούν όλα τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα.

Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ COVID – 19»
Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γαβριήλ Δημητρίου μιλώντας στη «Γ» ανέφερε πως «αυξάνονται τα περιστατικά παιδιών που νοσούν από την λοίμωξη Covid 19 στην περιοχή μας», ενώ δεν κρύβει την ανησυχία του καθώς σε μεγάλο αριθμό σχολείων της περιοχής μας έχουν κλείσει τμήματα λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε παιδιά.

ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ: «ΤΟ 10-15% ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Εξάλλου, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις της πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της «ένα ποσοστό της τάξεως 10 -15% των θετικών κρουσμάτων αφορούν τα παιδιά» και γι’ αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στους γονείς για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης και την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

«Υπάρχει αγωνία γιατί ο ιός και η μετάλλαξή του φαίνεται να εισέρχεται στα σπίτια, γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον αερισμό των χώρων και στην τήρηση των μέτρων ώστε το επιδημιολογικό φορτίο να μειώνεται. Επίσης, πρέπει να περιορίσουμε τις επαφές και την κινητικότητα και φυσικά να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής», επισημαίνει η κα Μαστοράκου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement