Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χαράλαμπος Γώγος: “Σκληρό lockdown αλλά επί θύραις η ελπίδα

Published

on

Το σκληρό lockdown για την Πάτρα ανακοινώθηκε, επιβεβαιώνοντας την προαναγγελία της «Γ» και των έγκυρων πληροφοριών της.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και η συρροή στα νοσοκομεία δεν άφησε περιθώρια σε Επιτροπή και Κυβέρνηση. Με δεδομένη τη διασπορά στην κοινότητα αλλά και με κρούσματα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό η απειλή για το Σύστημα Υγείας ήταν προ των πυλών. Είναι το lockdown το δυνατό χαρτί ανάσχεσης της πανδημίας; «Είναι η επιβεβλημένη λύση ανάγκης που αναχαιτίζει προσωρινά το πρόβλημα και εμποδίζει την όξυνσή του» σύμφωνα με τον Καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας Χαράλαμπο Γώγο ο οποίος με δηλώσεις του στην «Γ» μεταφέρει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.
«Είναι βέβαιο πως το lockdown ταλανίζει απορυθμίζοντας την ισορροπία της κοινότητας και πλήττει καίρια την οικονομία. Είναι ένα απευκταίο και επώδυνο μέτρο που η Επιτροπή δεν το εισηγείται αν υπάρχει άλλος δρόμος. Εν προκειμένω δεν υπήρχε.Τα κρούσματα αυξήθηκαν ραγδαία. Χτύπησαν κόκκινο. Θα υπομείνουμε για λίγο το lockdown και κυρίως θα τηρούμεστη συνέχεια τα μέτρα: μάσκα -απόσταση -κανόνες υγιεινής έως ότου ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός».
Σύμφωνα με τον καθηγ. Γώγο υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας αφού σε λίγο διάστημα θα έχουν εμβολιαστεί οι ηλικιωμένοι, οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί, γεγονός που αναχαιτίσει τη διασπορά και θα ελαττωθεί ο κίνδυνος που απειλεί την κοινότητα και βεβαίως το Σύστημα Υγείας.
ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement