Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κατέβηκαν ρολά, έσβησαν οι ελπίδες…

Πρεμιέρα σκληρού lockdown χθες με κατεβασμένα ρολά στα εμπορικά και αγωνία για την επόμενη μέρα 

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Κατεβασμένα ρολά σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, καφετέριες να εξυπηρετούν μόνο με τη μορφή take away, λιγοστός κόσμος σε πλατείες και σε πεζοδρόμους στο ιστορικό κέντρο.

 

Το σκηνικό… του περασμένου Μαρτίου ζει ξανά από χθες η αχαϊκή πρωτεύουσα, η οποία βρίσκεται σε  καθεστώς σκληρού lockdown μετά την επιδημιολογική έξαρση της τελευταίας εβδομάδας και την διασπορά του ιού στην κοινότητα.

 

Μετά την εστίαση που παραμένει «νεκρή» από τις 7 Νοεμβρίου 2020 οπότε και έχει ανασταλλεί η λειτουργία των καταστήματων με την κανονική τους μορφή και επιτρέπεται μόνο για take away, τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας έβαλαν από χθες «λουκέτο» μετατρέποντας την καρδιά της αχαϊκής πρωτεύουσας σε μια «νεκρή ζώνη».

 

Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες που αναγκάζονται να ζήσουν ξανά στο ίδιο έργο θεατές, αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, εφόσον οι συνθήκες αυτή τη φορά όπως αναφέρουν είναι ακόμα πιο δύσκολες, ιδίως επειδή ανακόπηκε η όποια αγοραστική κίνηση υπήρχε λόγω της εκπτωτικής περιόδου.

 

Εκτιμούν πως εάν δεν ληφθούν γενναία μέτρα στήριξης από την πολιτεία, πολλοί δεν θα κατορθώσουν να σηκώσουν ξανά το ρολά τους εφόσον το διπλό χτύπημα της οικονομικής και της υγειονομικής κρίσης θα είναι ανυπέρβλητο.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η εικόνα της εισόδου / εξόδου της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτή είναι η εικόνα της βόρειας εισόδου / εξόδου της Πάτρας (προς Αθήνα). Αποκατάσταση πεζοδρομίων και νησίδας με νέο πράσινο, νέο οδόστρωμα και νέοι λαμπτήρες led.

Το μόνο που απομένει – και θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος του δρόμου – είναι οι διαγραμμίσεις. Η αλήθεια είναι πως η Πάτρα απέκτησε μία νοικοκυρεμένη και πολύ πιο όμορφη είσοδος / έξοδος. Σημασία έχει όμως και να διατηρηθεί έτσι. Εξάλλου, το δύσκολο είναι πάντα η συντήρηση και όχι η ανακατασκευή…

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μια παλιά ΕΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με μια παλιά Ε.Δ.Ε. που είχε διαταχθεί για μια υπόθεση στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τι έχει συμβεί; Έχει ολοκληρωθεί; Και ποια ήταν τα αποτελέσματα της;

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λιγοστοί και… me rapid test!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

H χθεσινή εκδήλωση της επίσημης εκκίνησης διαβούλευσης του νέου ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, παρουσία ελαχίστων φορέων λιγοστών παρόντων που εκπροσωπούσαν και τις ενότητες των φορέων της περιοχής (π.χ. την αυτοδιοίκηση α’ βαθμού εκπροσώπησε μόνο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Παπαδόπουλος) ενώ οι περισσότεροι φορείς παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδιικτυακά.

Φυσικά, όσοι ήσαν παρόντες στο μουσείο φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις. Και όχι μόνο… Υποβλήθηκαν και σε rapid test! Έξω από το μουσείο υπήρχε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργούσε τεστ σε όποιον προσερχόταν στο κτίριο.

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα