Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κατέβηκαν ρολά, έσβησαν οι ελπίδες…

Πρεμιέρα σκληρού lockdown χθες με κατεβασμένα ρολά στα εμπορικά και αγωνία για την επόμενη μέρα 

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Κατεβασμένα ρολά σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, καφετέριες να εξυπηρετούν μόνο με τη μορφή take away, λιγοστός κόσμος σε πλατείες και σε πεζοδρόμους στο ιστορικό κέντρο.

 

Το σκηνικό… του περασμένου Μαρτίου ζει ξανά από χθες η αχαϊκή πρωτεύουσα, η οποία βρίσκεται σε  καθεστώς σκληρού lockdown μετά την επιδημιολογική έξαρση της τελευταίας εβδομάδας και την διασπορά του ιού στην κοινότητα.

 

Μετά την εστίαση που παραμένει «νεκρή» από τις 7 Νοεμβρίου 2020 οπότε και έχει ανασταλλεί η λειτουργία των καταστήματων με την κανονική τους μορφή και επιτρέπεται μόνο για take away, τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας έβαλαν από χθες «λουκέτο» μετατρέποντας την καρδιά της αχαϊκής πρωτεύουσας σε μια «νεκρή ζώνη».

 

Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες που αναγκάζονται να ζήσουν ξανά στο ίδιο έργο θεατές, αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, εφόσον οι συνθήκες αυτή τη φορά όπως αναφέρουν είναι ακόμα πιο δύσκολες, ιδίως επειδή ανακόπηκε η όποια αγοραστική κίνηση υπήρχε λόγω της εκπτωτικής περιόδου.

 

Εκτιμούν πως εάν δεν ληφθούν γενναία μέτρα στήριξης από την πολιτεία, πολλοί δεν θα κατορθώσουν να σηκώσουν ξανά το ρολά τους εφόσον το διπλό χτύπημα της οικονομικής και της υγειονομικής κρίσης θα είναι ανυπέρβλητο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement