Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μπούτι από κατσίκι γύρω στο 1 κιλό και 200

1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα

1 πρέζα ρίγανη ξερή

2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

4 σκελίδες σκόρδο

ανθό αλατιού

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140οC στον αέρα. Πλένετε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου, προσθέτετε το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Αραιώνετε τη μουστάρδα με λίγο νερό και αλείφετε το κρέας καλά. Το αλατοπιπερώνετε και το τοποθετείτε στο ταψί με τις πατάτες. Τυλίγετε το ταψί με λαδόκολλα και κατόπιν με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 2 ώρες. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτά επιπλέον αν χρειαστεί, για να πάρει χρώμα το φαγητό. Σερβίρετε το κρέας σε μεγάλη πιατέλα μαζί με τις πατάτες και ζουμί από το ταψί όσο είναι ζεστό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement