Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

«Η κατάσταση στον αθλητισμό είναι τραγική»

Δημοσιεύθηκε

στις

Κραυγή αγωνίας από τον έμπειρο πορτιέρο του Ναυπακτιακού Αστέρα, Θανάση Δρακόπουλο

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

 

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνικής, οι οποίοι λόγω της πανδημίας και της απόφασης για παύση του πρωταθλήματος βρίσκονται σε δεινή θέση.

Η αγωνία τους είναι μεγάλη, αφού καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, γεγονός που τους αφήνει μετέωρους και αδύναμους να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Οι κραυγές τους πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και ουκ ολίγες φορές έχουν καταθέσει τα αιτήματά τους τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην ΕΠΟ.

Η επιβολή του σκληρού λοκντάουν στην πόλη μας από προχθές καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση με την αγωνία να παρατείνεται για τους ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνικής, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν συζητήθηκαν τα αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού που αφορούσαν στην επανεκκίνηση περισσότερων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η «Γ» συνομίλησε με τον έμπειρο πορτιέρο του Ναυπακτιακού Αστέρα, Θανάση Δρακόπουλο, που μας καταθέτει τη δική του εμπειρία από τη νεκρή περίοδο εξαιτίας της διακοπής των πρωταθλημάτων, αλλά και από την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλοί ποδοσφαιριστές εν μέσω πανδημίας.

 «Γ»: Πώς έχετε εισπράξει την παύση των πρωταθλημάτων λόγω του Covid-19 σε προσωπικό, αλλά και αθλητικό επίπεδο;

 

«Όταν έχεις μάθει στην καθημερινότητά σου επί πολλά χρόνια να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα, όπως ο αθλητισμός, που για εμάς είναι επάγγελμα πλέον, και αυτά διακόπτονται βίαια, τότε αμέσως αποσυντονίζεσαι. Έτσι και εμείς, που είχαμε μάθει σε άλλους ρυθμούς (προπονήσεις, αγώνες, ταξίδια), και τέσσερις μήνες τώρα καθόμαστε μέσα σε ένα σπίτι, χωρίς στην ουσία να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και που αγαπάμε, σαφώς επηρεαζόμαστε άκρως αρνητικά τόσο στην ψυχολογία μας όσο και στη σωματική υγεία μας. Πόσο να τρέξεις μόνος σου; Πόσο να τρέχεις στο τσιμέντο;».

 

 «Γ»: Πιστεύετε πως η πολιτεία έχει στηρίξει τους επαγγελματίες αθλητές, όπως έχει πράξει στους άλλους κλάδους;

 

«Όσοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν μπει στα μέτρα της κυβέρνησης (αναστολές κ.τ.λ.) σίγουρα έχουν μια μικρή βοήθεια για να μπορέσουν να καταφέρουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια μέχρι και εάν ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Σίγουρα θα μπορούσαν να υπάρχουν και περισσότερες βοήθειες, αλλά τι να συζητάμε τώρα, όταν εδώ διαλύονται τα πάντα στην Ελλάδα! Αλλά σκεφτείτε και εμάς που δεν έχουμε καμία βοήθεια από πουθενά και από κανέναν».

 

 «Γ»: Γιατί πιστεύετε ότι εξαιρέθηκαν η Γ’ Εθνική αλλά και η Football League από τις αποφάσεις για την κανονική διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, όπως η Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2;      

«Πιστεύω ότι σε αυτό το κομμάτι η κυβέρνηση το είχε στο μυαλό της σωστά, αλλά στην πράξη το έκανε τραγικό. Τι εννοώ με αυτό; Είχε στο μυαλό της να ξεκινήσουν σταδιακά κάποια αθλήματα, όπως και σωστά έπραξε, και εν συνεχεία, αν έβλεπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, να ανοίξουν σταδιακά και τα υπόλοιπα. Από τη στιγμή λοιπόν που ξεκίνησαν χωρίς προβλήματα και με ελάχιστα κρούσματα η Σούπερ Λιγκ 1, το μπάσκετ και το βόλεϊ, έπρεπε κατά τη γνώμη μου σταδιακά να ανοίξουν και τα υπόλοιπα. Η Σούπερ Λιγκ 2 άνοιξε μετά από πάρα, πάρα πολύ καιρό. Τα υπόλοιπα τίποτα. Πέρασε ένα διάστημα υπερβολικά μεγάλο με τον χρόνο να χάνεται χωρίς λόγο, αφού ο αθλητισμός φαίνεται ότι δεν είναι πηγή μετάδοσης του κορωνοϊού. Προφανώς όμως δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά τους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και αυτό φάνηκε καθαρά».

 

 «Γ»: Βρίσκονται σε απόγνωση πολλοί συναθλητές σας. Θα μπορούσατε να διεκδικήσετε ενωμένοι μέτρα στήριξης που θα ανακούφιζαν εσάς και τις οικογένειές σας;

«Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε όλοι όσοι ασχολούμαστε με την Γ’ Εθνική είναι πραγματικά σε τραγικό σημείο. Κανείς δεν μας δίνει σημασία. Το μόνο καλό που έχει βγει από όλη αυτήν την κατάσταση είναι ότι ενωθήκαμε όλοι οι ποδοσφαιριστές μαζί και με μία φωνή διεκδικούμε κάποια πράγματα που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα. Από τη στιγμή λοιπόν που το πρωτάθλημα είναι της ΕΠΟ, άρα είναι πανελλαδικό, από την στιγμή που παίκτες φεύγουν από τα σπίτια τους και μετακομίζουν χιλιόμετρα μακριά, από τη στιγμή που οι προετοιμασίες γίνονται με φουλ διπλές προπονήσεις, από τη στιγμή που τα σαββατοκύριακα λείπουμε ώρες ατελείωτες από τα σπίτια μας, ρωτώ λοιπόν: ποια είναι η διαφορά μας από τους επαγγελματίες; Δεν θα έπρεπε κάποιος να σκεφτεί με κάποιον τρόπο αυτήν τη δύσκολη ώρα για όλο τον κόσμο και εμάς; Και εμείς έχουμε οικογένειες, παιδιά, γυναίκες. Πώς θα ζήσουν όλοι αυτοί; Λέει ο κόσμος που δεν γνωρίζει τι κάνουμε καθημερινά: “Γιατί δεν βρίσκουν και μια άλλη δουλειά;”. Λοιπόν εγώ θα πω σε όλους αυτούς ότι αν δουν πού έχει φτάσει η ανεργία στην Ελλάδα θα καταλάβουν και θα πάρουν την απάντησή τους».

 

 «Γ»: Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το μέλλον στη Γ’ Εθνική και τι πιστεύετε ότι θα έπρεπε να αλλάξει;

«Αυτή η ερώτηση είναι και η πιο δύσκολη. Μια Γ’ Εθνική παραπεταμένη, μια κατηγορία άκρως υποβαθμισμένη, τι μέλλον μπορεί να έχει; Κανένα απολύτως… Όταν ακούω τον υφυπουργό Αθλητισμού της χώρας να λέει ότι οι άνθρωποι που αυτούς τους μήνες εισηγούνται για τις ζωές μας (βλ. λοιμωξιολογοι) νόμιζαν ότι η Football League  και η Γ’ Εθνική είναι κατηγορίες όπου κάνουν προπονήσεις και πρωταθλήματα γειτονιάς, τελειώνει εδώ η κουβέντα. Απλά θα ήθελα να πω σε όλους αυτούς ότι αν ρωτήσουν μέσα στην οικογένειά τους, όλο και κάποιο παιδί θα ασχολείται με το ποδόσφαιρο είτε στη Γ’ Εθνική είτε κάπου αλλού. Να το ρωτήσουν λοιπόν πώς ζει αυτόν τον καιρό χωρίς τον αθλητισμό και χωρίς κάποιο οικονομικό έσοδο. Εκεί θα καταλάβουν περί τίνος πρόκειται».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement