Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο «σκοτάδι» το ωράριο…

 

Σύγχυση για την τηλεκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί και γονείς αναζητούν τις ώρες έναρξης των μαθημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Απίστευτη σύγχυση προκλήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές μετά την ανακοίνωση αναστολής της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στα σχολεία του Δήμου Πατρέων. Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας άφησε στο… σκοτάδι ακόμη και τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, καθώς στις εγκυκλίους και ΚΥΑ που απέστειλε «συστήνει» η τηλεκπαίδευση να γίνεται τις πρωινές ώρες για να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των μαθητών. Έτσι και χωρίς διευκρινιστική εγκύκλιο, κάθε σχολική μονάδα έπρεπε από μόνη της να λύσει τον «γρίφο» με αποτέλεσμα η σημερινή ημέρα να θεωρείται μάλλον χαμένη.

Ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την «μπερδεμένη» ΚΥΑ κάποια σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήδη έχουν ενημερώσει με μηνύματα ή e mail τους γονείς, ότι η τηλεκπαίδευση θα γίνει μεσημεριανές ώρες, όπως δηλαδή, πριν ανοίξουν, ενώ άλλα περιμένουν πρώτα διευκρινίσεις.

Θυμίζουμε ότι προκειμένου να εξυπηρετούνται οι οικογένειες με παιδιά σε διαφορετικές βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τις 7 Νοεμβρίου οπότε και είχαν κλείσει τα σχολεία κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας είχε αποφασιστεί τα γυμνάσια και λύκεια να κάνουν τηλεκπαίδευση το πρωί και τα δημοτικά το μεσημέρι.

«ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ»

«Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου, προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη για πράγματα που θα έπρεπε το Υπουργείο εξαρχής να είχε διευκρινίσει. Προφανώς και το συστήνεται (μέχρι να έρθουν επίσημες οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ) όπως το ερμηνεύουμε δεν έχει υποχρεωτικότητα και από τη στιγμή που το ΦΕΚ παραπέμπει  στις παλιές ώρες δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει.

Είμαστε σίγουροι ότι οι σχολικές μονάδες θα πράξουν για ακόμα μια φορά αυτό που κρίνουν ότι είναι καλύτερο για τους μαθητές, τους γονείς και ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Πάντως οι γονείς ,οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έγιναν για ακόμα μία φορά έρμαιο στην κακή, λανθασμένη , τραγικά καθυστερημένη πληροφόρηση του Υπουργείου Παιδείας που πραγματικά δεν δικαιολογείται», δήλωσε στη «Γ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Νίκος Θεοδωρόπουλος.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Την  ίδια ώρα, σύγχυση επικράτησε και με τα σχολεία που αναστέλλουν την δια σώζης εκπαιδευτική τους λειτουργία. Κι αυτό, γιατί αρχικά στην ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας αναφερόταν πως αναστέλλουν την λειτουργία τους τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Πατρέων, δηλαδή, μόνο της Πάτρας κι όχι των περιφερειακών  περιοχών. Λίγες ώρες αργότερα, το Υπουργείο διόρθωσε την «γκάφα» και διευκρίνισε πως κλειστά από σήμερα θα είναι όλα τα σχολεία του Δήμου Πατρέων, συμπεριλαμβανομένων και των πρώην «καποδιστριακών» Δήμων (Παραλίας, Βραχνεΐκων, Μεσσάτιδας και Ρίου) που έχουν προσαρτηθεί στην Πάτρα με τον «Καλλικράτη».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Αχαΐας, αναφέρεται πως «σύμφωνα με τις προβλέψεις της 454Β/05-02-2021 ΚΥΑ, από τη Δευτέρα 8/2/2021 γίνεται αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων (επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πατρέων ξεκινάει την ίδια ημέρα σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία. Το πρόγραμμά της, σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας συστήνεται να υλοποιηθεί σύμφωνα με το καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας των μαθημάτων και να μη χρειαστεί περαιτέρω αναπροσαρμογή του προγράμματος από το Σύλλογο Διδασκόντων. Επ΄αυτού θα σταλεί αύριο διευκρινιστική οδηγία του Υπουργείου.

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα συνεχιστεί κανονικά με δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία.

Τα σχολεία των υπολοίπων Δήμων της Αχαΐας θα συνεχίσουν, επίσης, τη λειτουργία τους κανονικά με δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εξ άλλου αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να συνεχίσουν κανονικά την δια ζώσης λειτουργίας τους τα Ειδικά Σχολεία, όταν μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε κρούσμα σε ειδικό σχολείο της Πάτρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας αναφέρει πως «το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας των ειδικών σχολείων και δεν μπορεί

να πετά το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς, στους ευαίσθητους μαθητές-μαθήτριες και στις οικογένειες τους»


Ροή ειδήσεων

Advertisement