Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο «σκοτάδι» το ωράριο…

 

Σύγχυση για την τηλεκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί και γονείς αναζητούν τις ώρες έναρξης των μαθημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Απίστευτη σύγχυση προκλήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές μετά την ανακοίνωση αναστολής της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στα σχολεία του Δήμου Πατρέων. Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας άφησε στο… σκοτάδι ακόμη και τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, καθώς στις εγκυκλίους και ΚΥΑ που απέστειλε «συστήνει» η τηλεκπαίδευση να γίνεται τις πρωινές ώρες για να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των μαθητών. Έτσι και χωρίς διευκρινιστική εγκύκλιο, κάθε σχολική μονάδα έπρεπε από μόνη της να λύσει τον «γρίφο» με αποτέλεσμα η σημερινή ημέρα να θεωρείται μάλλον χαμένη.

Ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την «μπερδεμένη» ΚΥΑ κάποια σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήδη έχουν ενημερώσει με μηνύματα ή e mail τους γονείς, ότι η τηλεκπαίδευση θα γίνει μεσημεριανές ώρες, όπως δηλαδή, πριν ανοίξουν, ενώ άλλα περιμένουν πρώτα διευκρινίσεις.

Θυμίζουμε ότι προκειμένου να εξυπηρετούνται οι οικογένειες με παιδιά σε διαφορετικές βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τις 7 Νοεμβρίου οπότε και είχαν κλείσει τα σχολεία κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας είχε αποφασιστεί τα γυμνάσια και λύκεια να κάνουν τηλεκπαίδευση το πρωί και τα δημοτικά το μεσημέρι.

«ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ»

«Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου, προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη για πράγματα που θα έπρεπε το Υπουργείο εξαρχής να είχε διευκρινίσει. Προφανώς και το συστήνεται (μέχρι να έρθουν επίσημες οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ) όπως το ερμηνεύουμε δεν έχει υποχρεωτικότητα και από τη στιγμή που το ΦΕΚ παραπέμπει  στις παλιές ώρες δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει.

Είμαστε σίγουροι ότι οι σχολικές μονάδες θα πράξουν για ακόμα μια φορά αυτό που κρίνουν ότι είναι καλύτερο για τους μαθητές, τους γονείς και ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Πάντως οι γονείς ,οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έγιναν για ακόμα μία φορά έρμαιο στην κακή, λανθασμένη , τραγικά καθυστερημένη πληροφόρηση του Υπουργείου Παιδείας που πραγματικά δεν δικαιολογείται», δήλωσε στη «Γ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Νίκος Θεοδωρόπουλος.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Την  ίδια ώρα, σύγχυση επικράτησε και με τα σχολεία που αναστέλλουν την δια σώζης εκπαιδευτική τους λειτουργία. Κι αυτό, γιατί αρχικά στην ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας αναφερόταν πως αναστέλλουν την λειτουργία τους τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Πατρέων, δηλαδή, μόνο της Πάτρας κι όχι των περιφερειακών  περιοχών. Λίγες ώρες αργότερα, το Υπουργείο διόρθωσε την «γκάφα» και διευκρίνισε πως κλειστά από σήμερα θα είναι όλα τα σχολεία του Δήμου Πατρέων, συμπεριλαμβανομένων και των πρώην «καποδιστριακών» Δήμων (Παραλίας, Βραχνεΐκων, Μεσσάτιδας και Ρίου) που έχουν προσαρτηθεί στην Πάτρα με τον «Καλλικράτη».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Αχαΐας, αναφέρεται πως «σύμφωνα με τις προβλέψεις της 454Β/05-02-2021 ΚΥΑ, από τη Δευτέρα 8/2/2021 γίνεται αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πατρέων (επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πατρέων ξεκινάει την ίδια ημέρα σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία. Το πρόγραμμά της, σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας συστήνεται να υλοποιηθεί σύμφωνα με το καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας των μαθημάτων και να μη χρειαστεί περαιτέρω αναπροσαρμογή του προγράμματος από το Σύλλογο Διδασκόντων. Επ΄αυτού θα σταλεί αύριο διευκρινιστική οδηγία του Υπουργείου.

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα συνεχιστεί κανονικά με δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία.

Τα σχολεία των υπολοίπων Δήμων της Αχαΐας θα συνεχίσουν, επίσης, τη λειτουργία τους κανονικά με δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εξ άλλου αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να συνεχίσουν κανονικά την δια ζώσης λειτουργίας τους τα Ειδικά Σχολεία, όταν μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε κρούσμα σε ειδικό σχολείο της Πάτρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας αναφέρει πως «το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας των ειδικών σχολείων και δεν μπορεί

να πετά το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς, στους ευαίσθητους μαθητές-μαθήτριες και στις οικογένειες τους»

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ-ΤΩΡΑ: Γυναίκα απειλεί να πέσει από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονη κινητοποίηση αυτή την ώρα στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, καθώς μια γυναίκα απειλεί να πέσει στο κενό.

Νεότερα σε λίγο…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Σταυρώθηκε” και έφυγε ανασφάλιστος διάκονος από ενορία

Δημοσιεύθηκε

στις

Μείζον θέμα για την τοπική Εκκλησία αποτελούν οι ανασφάλιστοι διάκονοι, που υπηρετούν σε ενορίες της Πάτρας!
Πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Βλέπετε, δεν άντεξε και έφυγε διάκονος από τη Μητρόπολη Πατρών!

Όπως είναι γνωστό, το μνημόνιο έφερε ασφυκτικούς περιορισμούς στους διορισμούς ιερέων με εμφανή αρνητικά αποτελέσματα από τον πρώτο κιόλας χρόνο, αφού εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων, των αποσπάσεων σε άλλες Μητροπόλεις, των ασθενειών και των θανάτων μειώθηκε ο εφημέριος κλήρος και πολλοί ενοριακοί Ναοί κυρίως στην ύπαιθρο έμειναν χωρίς ιερέα.
Τα φαινόμενα “αποψίλωσης” ήταν ορατά ήδη από τις αρχές του 2016 και στη Μητρόπολη Πατρών και ως αντιστάθμισμα ήλθε η επαινετή πρωτοβουλία ορισμένων συμπολιτών που μόλις συνταξιοδοτήθηκαν χειροτονηθήκαν ιερείς και τοποθετήθηκαν αμισθί σε ενορίες της Πάτρας και της υπαίθρου. 
Παράλληλα, η πολιτεία άρχισε να προσφέρει στην Εκκλησία της Ελλάδος κάθε χρόνο ορισμένες οργανικές θέσεις εφημερίων, αριθμός πολύ μικρός αν συνυπολογισθεί ότι η μία θέση στη Μητρόπολη Πατρών αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό!
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια με πρωτοβουλία του, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ξεκίνησε τις χειροτονίες άμισθων διακόνων που τοποθετήθηκαν σε ενορίες της Πάτρας (Αγ. Διονύσιος, Παντοκράτορας, Αλεξιώτισσα κ.ά.) στις οποίες όμως ανετέθη και η υποχρέωση να καταβάλλουν σε αυτούς από τα χρήματα του Φιλόπτωχου Ταμείου τημηνιαία αποζημίωση των 400 ή 500 ευρώ. Ακόμα και αν προσθέσεις και τα ελάχιστα πλέον τυχερά που δεν ξεπερνούν τα 100, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η συνολική αμοιβή δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, αφού σημειωτέον πολλοί εκ των πέντε ή έξι άμισθων διακόνων της Πάτρας είναι παντρεμένοι με τέκνα.
Το χειρότερο βέβαια είναι ότι οι άμισθοι διάκονοι σύμφωνα με τις καταγγελίες είναι οι περισσότεροι ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα ακόμα και την παραμικρή ιατρική εξέταση ή χειρουργική επέμβαση είτε αυτών, είτε μελών της οικογένειάς τους να την καλύπτουν οι ίδιοι!
Πριν από τρεις μήνες η Μητρόπολη Πατρών εξασφάλισε από το Υπουργείο μια οργανική θέση. Η επιλογή έγινε ανάμεσα στους έξι άμισθους διακόνους και τελικά δόθηκε σε διάκονο που δεν έχει οικογενειακές υποχρεώσεις προκαλώντας τις διαμαρτυρίες πολλών από τους υπόλοιπους.
 Ένας εξ αυτών, ο Ιωάννης Πανουτσακόπουλος (υιός ιερέα ενορίας της Δυτικής Αχαΐας) που είχε τοποθετηθεί πριν από τρια χρόνια στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών, δεν άντεξε, καθώς ήταν ανασφάλιστος και δεν μπορούσε να εξασφαλίσει ούτε τα στοιχειώδη για την οικογένειά του και ζήτησε απόλυση από το μητρώο της Μητρόπολης Πατρών και την εγγραφή του στη Μητρόπολη Ηλείας!
Με πολλή πίεση το αίτημά του έγινε αποδεκτό ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Ενέγραφη και τοποθετήθηκε στη Μητρόπολη Ηλείας η οποία πέραν του μισθού τού πρόσφερε και την ασφαλιστική κάλυψη. Την περασμένη Τρίτη, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας στον Άγιο Νικόλαο Σπάτων τον χειροτόνησε ιερέα και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα τον τοποθετήσει σε ενορία του νομού.
Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους άμισθους διακόνους της Πάτρας; Είναι και αυτοί ανασφάλιστοι; Μπορούν να αντιμετωπίσουν τα βασικά έξοδα διαβίωσής τους; Γιατί δεν καταβάλλει η Μητρόπολη τα μηνιαία έξοδα ασφάλισής τους;
Γιατί δεν καλύπτονται αυτά από το ειδικό ταμείο που έχει δημιουργηθεί για έκτακτες ανάγκες κληρικών στο οποίο συνεισφέρουν όλοι οι εφημέριοι με μηνιαία συνδρομή από 10 έως 20 ευρώ; Δεν προβληματίζονται ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος σε πιθανό έλεγχο κλιμακίου του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) να επιβληθεί πρόστιμο το οποίο δεν θα μπορεί να καλύψει ο κάθε Ναός;
Επιπρόσθετα, όπως τόνιζε χτες το μεσημέρι γνωστός κληρικός με συνδικαλιστική διαδρομή, πρέπει να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης από τη Μητρόπολη στο ζήτημα των άμισθων διακόνων επισημαίνοντας ότι τόσο τη μηνιαία αμοιβή όσο και τα χρήματα της κοινωνικης ασφάλισης οφείλει να τα καλύπτει εξ ολοκλήρου η ίδια.
Είναι ανεπίτρεπτο να είναι κάποιοι ανασφάλιστοι, ενώ τα χρήματα (400 ή 500 ευρώ) που καταβάλλουν κάθε μήνα οι Ναοί από το παγκάρι του Φιλόπτωχου Ταμείου αναγκαστικά περιορίζουν κατά πολύ τον βασικό πυρήνα της φιλανθρωπικής δράσης της ενορίας για τους αναξιοπαθούντες, αφού εξανεμίζονται τα διαθέσιμα χρήματα που προσφέρουν από το υστέρημά τους οι πιστοί.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι διοργανωτές και ο οδηγός

Δημοσιεύθηκε

στις

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Ελεύθεροι αφέθηκαν, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα οι πέντε συλληφθέντες, τα 4 μέλη της διοργανώτριας αρχής των καρτ στην Πάτρα και ο οδηγός που φέρεται να τραυμάτισε τον 6χρονο.

Η δικογραφία επιστρέφει στην Αστυνομία προκειμένου να συνεχιστεί η προανάκριση με τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας και τη συγκέντρωση στοιχείων. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα υπάρξουν διώξεις.

ΔΗΛΩΣΗ Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Τάκης Παπαδοπουλος συνήγορος του οδηγού σε δήλωση του ανέφερε: «Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα και η υπόθεση περνάει σε προανακριτικό στάδιο μέχρι να μελετηθούν όλα τα στοιχεία από τις προανακριτικές αρχές. Ο εισαγγελέας ζήτησε τα βίντεο του αγώνα για να αποκτήσει ιδία αντίληψη. Το αδίκημα κινείται στο επίπεδο του πλημμελήματος», ενώ σημείωσε ότι ο οδηγός είναι πολύ έμπειρος στην οδήγηση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Την πόρτα του εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, πέρασαν πριν από λίγη ώρα τα τέσσερα μέλη της διοργανώτριας αρχής των καρτ στην Πάτρα και ο οδηγός που φέρεται να τραυμάτισε το 6χρονο παιδί που παρακολουθούσε τους αγώνες το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιών του, με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα