Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άνοιξε δρόμους!..

«Έφυγε» μετά από γενναία «μάχη» ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος, που άφησε καθαρό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία

Published

on

Ο Νάσος Νασόπουλος έκλεισε χθες το απόγευμα το κύκλο της ζωής του, σε ηλικία 57 χρόνων.

Ένας ταλαντούχος και πολύπλευρος άνθρωπος που άφησε καθαρό το αποτύπωμά του στην  τοπική ζωή και προ παντός στην τοπική δημοσιογραφία.

Ο Νάσος Νασόπουλος εμφανίστηκε στην τοπική δημοσιογραφία ως συνεκδότης της ημερήσιας εφημερίδας «Τα Γεγονότα». Στη συνέχεια διακρίθηκε ως διοικητικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, δίπλα στο Θάνο Μικρούτσικο. Στη συνέχεια ίδρυσε την εταιρεία «Ακτίνα» ανοίγοντας πρώτος στην Πάτρα την αγορά παροχής υπηρεσιών σε πολιτικά πρόσωπα, έχοντας υπογράψει τις καμπάνιες πολλών και επιτυχημένων πολιτικών της περιοχής μας.

Ωστόσο η πλέον διορατική του κίνηση ήταν η ίδρυση της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας “The Best.gr” που ήταν η πρώτη και πλέον επιτυχημένη τοπική και περιφερειακή δημοσιογραφική έκφραση στο διαδίκτυο.

Ταυτόχρονα ο Νάσος Νασόπουλος υπήρξε ενεργός παράγοντας στην  τοπική ζωή με πλέον σημαντική τη δράση του ως city manager για την Πάτρα στους ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

Ο Νάσος Νασόπουλος υπήρξε ένας ευγενικός άντρας, με αίσθηση του χιούμορ, με θαυμάσια γραφή, δημοσιογραφική και προσωπική ακεραιότητα.

Πνεύμα ανήσυχο που αναζητούσε πάντα νέους δρόμους και που εργάζονταν σκληρά για να τους διανοίξει.

Ήταν παντρεμένος με την δημοσιογράφο, Νεκταρία Ντούκα, ενώ ήταν πατέρας δύο γιων, του Περικλή και του Θάνου.

ΤΟ «ΑΝΤΙΟ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ «ΤHEBEST.GR»

Μ’ ένα συγκλονιστικό μήνυμα η «οικογένεια» του “thebest.gr” αποχαιρετά την «ψυχή» του portal, που υπήρξε και ο εμπνευστής του. Εκεί άλλωστε έδωσε και τα τελευταία δείγματα της γραφής του, με συγκλονιστικό τρόπο, δημιουργώντας μια στήλη, στην οποία περιέγραφε τους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπιζε τον καρκίνο.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «για τον Νάσο Νασόπουλο, είναι αδύνατον να μιλήσεις με συνηθισμένα λόγια πένθους και συντριβής, ακόμη και ετούτη τη στιγμή, την τόσο οδυνηρή για όλους μας. Ούτε σε πρόσωπο τρίτο. Ο Νάσος ο δικός μας θα είναι πάντα εδώ. Σε χρόνο παρόντα. Σε πρώτο πρόσωπο.

Εμπνευστής, οδηγός, φίλος, αταλάντευτα και βαθιά προοδευτικός, στην καθημερινή πρακτική και όχι μόνο στην «ταμπέλα», σε όλη την πορεία της ζωής του… Και πάνω από όλα αγωνιστής. Από μικρό παιδί. Στηριγμένος πάντα στις δυνάμεις τις δικές του, που ήταν πολλές και αξιοθαύμαστες.

Πολυτάλαντος και αεικίνητος, ο Νάσος Νασόπουλος, πέρα από μια διεισδυτική και απίστευτα διαυγής πένα, υπήρξε και ένας ανήσυχος καθοδηγητής στα ΜΜΕ.

Ανήσυχος και ασύλληπτα ευρηματικός, με αξιοθαύμαστες ικανότητες οργάνωσης υπήρξε ο άνθρωπος που καταπιάστηκε και έφερε εις πέρας δύσκολες αποστολές για την πόλη της Πάτρας.

Αυτό το «αντίο», το τόσο σκληρό, το τόσο πρόωρο, έχει μέσα του μια συντριβή μα και μια δύναμη. Τη δύναμη που οφείλουμε να δείξουμε για να κρατήσουμε τον Νάσο εδώ, μαζί μας… Σε χρόνο πάντα παρόντα. Σε πρώτο πρόσωπο. Πάντα.

Καλό ταξίδι αφεντικό και φίλε.

Εσύ ο φίλος που ήσουν και το αφεντικό.

Εσύ που θα είσαι πάντα εδώ, ο οδηγός μας».

«ΒΡΟΧΗ» ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Εκπρόσωποι φορέων με μηνύματά τους εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια.

Οι βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, σημειώνουν-μεταξύ άλλων-ότι «ο Νάσος Νασόπουλος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος, εντιμότητα και γενναιοδωρία απέναντι στους συμπολίτες του, για τους οποίους θεωρούσε ότι είναι άξιοι έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης».

Ο Δήμαρχος Πατρών, Κ. Πελετίδης αναφέρει «ο Νάσος υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την δημοσιογραφία αναδεικνύοντας, με την πένα του, ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του σε πάρα πολλές περιπτώσεις και να διακρίνω σε αυτόν το ήθος, την σεμνότητα, την εργατικότητα, την κατάρτισή του που εκφράστηκαν και στην διαμόρφωση του φακέλου για την διεκδίκηση από την Πάτρα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019».

Ο Νίκος Παπαδημάτος, τονίζει «με αφορμή την άσχημη είδηση για τον θάνατο ενός άξιου δημοσιογράφου και εμπνευστή αξιόλογων πρωτοβουλιών για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου και την συγκίνησή μου».

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαϊας της Ν.Δ., Ανδρέας Μαζαράκης, τονίζει-μεταξύ άλλων-ότι «σεβάστηκε πρωτίστως, την αλήθεια, την διασταύρωση της είδησης, τις αξίες που αφορούν την ηθική της δημοσιογραφίας»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών επισημαίνει «έφυγε ένας πρωτοπόρος και δημιουργικός Πατρινό με μεγάλη προσφορά στον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της πόλης».

Η «Γνώμη» και το gnomip.gr εκφράζουν θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγο του, Νεκταρία, στα παιδιά του και στη δεύτερη «οικογένεια» του, thebest.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement