Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός και Lockdown: Να κλείσουν τα πάντα στην Αττική εισηγείται η επιτροπή

Published

on

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων η οποία θα εισηγηθεί νέα μέτρα που όπως φαίνεται θα οδηγούν σε lockdown τύπου Μαρτίου. Θυμίζουμε ότι Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30 η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός, μετά την επιδημιολογική κατάσταση που έχει σημάνει συναγερμό, κυρίως στην Αττική.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας όπως έγραψε νωρίτερα το eleftherostypos.gr, για να δώσει το «ναι» στο ολικό lockdown στην Αττική.

Ο Βασίλης Κικίλιας μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε «θα εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική» ενώ ανέφερε επίσης πως «η επιτροπή θα συνεδριάσει και μετά θα ληφθούν τα όποια μέτρα».

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, οι αποφάσεις για λήψη νέων μέτρων θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε ήδη από χθες, όταν βρισκόταν στο Ισραήλ, για τα νέα στοιχεία και αποφασίστηκε η σύγκληση της σημερινής σύσκεψης.

Στα ύψη θα είναι και σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού που θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ  όπως προκύπτει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι ξανά τετραψήφιος, καθώς πριν από λίγη ώρα είχαν ξεπεράσει τα 1.000. Αρνητική πρωταγωνίστρια και σήμερα η Αττική, με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται στο λεκανοπέδιο.

Κατά πληροφορίες, το σύνολο των κρουσμάτων του τελευταίου 24ώρου θα είναι κοντά στα 1.700.

Σε διάστημα μίας εβδομάδας, χθες σε σχέση με τη Δευτέρα 1/2, οι διασωληνωμένοι καταγράφουν αύξηση κατά 11%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ενώ η σύγκριση της προηγούμενης Δευτέρας με την αμέσως προηγούμενη, δηλαδή στις 25 Ιανουαρίου, οι διασωληνωμένοι παρουσίαζαν μείωση κατά 13%. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών δεν έχει ανέβει το «φράγμα» των 300 από τις 20 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έδωσε το πρωί την «σκληρή» εικόνα με βάση την οποία θα εισηγηθεί lockdown στην Αττική, όπως είπε (Open Tv). «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

ΠΗΓΗ: elefterostypos.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement