Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Ο Πατρινός Φίλιππος Οικονόμου, υποψήφιος σύμβουλος στις εκλογές της ΕΟΚ, μιλά στη «Γ» για τους στόχους του

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονο «χρώμα» Αχαΐας έχουν οι επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ που θα γίνουν μέσα στο επόμενο δίμηνο, καθώς εκτός από την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Λιόλιου του Προμηθέα που κατεβαίνει για τη θέση του πρόεδρου, έχουμε και την υποψηφιότητα του Φίλιππου Οικονόμου.

Ο Φίλιππος Οικονόμου κατεβαίνει υποψήφιος για μέλος του Δ.Σ. με την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα και έχει στόχο να βάλει το δικό της λιθαράκι για την ανάπτυξη του αθλήματος.
Ο Πατρινός παράγοντας μίλησε χθες στη «Γ» και αναφέρθηκε τόσο στους στόχους που έχει όσο και στα σχέδιά του για την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας…
-Αν και άνθρωπος του ποδοσφαίρου το οποίο έχετε υπηρετήσει, πώς εμπλέκεστε στις εκλογές της ΕΟΚ και είστε υποψήφιος με τον Παναγιώτη Φασούλα; Πώς προέκυψε αυτό;
Φ.Ο.: «Δεν είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ή μάλλον δεν είμαι μόνο του ποδοσφαίρου. Έχετε δίκιο να το λέτε βέβαια λόγω της πολύχρονης παρουσίας μου στο χώρο της διαιτησίας. Είμαι όμως άνθρωπος και του μπάσκετ του οποίου υπήρξα αθλητής (με χαρά μου είδα και τα παιδιά μου να ακολουθούν) αλλά κυρίως άνθρωπος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Επίσης διετέλεσα Αντιδήμαρχος Αθλητισμού αλλά και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Μεσσάτιδας.
Μέσω κινήσεων, συναντήσεων, αλλά και επαφών στις οποίες και συμμετείχα ενεργά ενόψει των εκλογών της ΕΟΚ, ήρθε και η πρόταση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο. Ιδιαίτερα τιμητική πρόταση που νομίζω δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί να συμμετάσχει σε μια τόσο φιλόδοξη ομάδα για την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω πως με ενθάρρυνε στην θετική μου απόφαση ο Νουρέγιεφ του ελληνικού μπάσκετ Κώστας Πετρόπουλος, που με τη στήριξη και τη βοήθειά του κοσμεί την κίνηση του Παναγιώτη Φασούλα».
-Για ποιο λόγο στηρίζετε την υποψηφιότητα του Φασούλα; Ποιες είναι οι διαφορές από τις άλλες παρατάξεις;
Φ.Ο.: «Όλοι συμφωνούν πως το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται στο σημείο μηδέν.
Τα προβλήματα είναι πολλαπλά σε πολλές περιπτώσεις αδιέξοδα με τις τωρινές πολιτικές. Στη συγκυρία λοιπόν αυτή κατά τη γνώμη μου πρέπει να ηγηθεί μια μπασκετική προσωπικότητα με το κύρος, τις γνώσεις, την αναγνώριση και το εκτόπισμα του Παναγιώτη Φασούλα, για να επανέλθει το μπάσκετ στην πραγματική του θέση, εκεί που του αρμόζει να είναι.
Δίπλα στον Παναγιώτη και στην πρωτοβουλία «Πρώτα το μπάσκετ» έχουν συνταχθεί σημαντικές προσωπικότητες διαχρονικές στον χώρο του μπάσκετ, τόσο αθλητές κύρους, όσο και παράγοντες, δικηγόροι, γιατροί, επιστήμονες, με αναπτυξιακούς σχεδιασμούς και σχέδιο υλοποιήσιμο.
Ως προς τις διαφορές τώρα με τις άλλες υποψηφιότητες δε νομίζω ότι χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία της αντιπαράθεσης.
Και για να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω σας λέω ότι ως προς την παράταξη την οποία στηρίζει ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, είναι φανερό πως κινείται στην ίδια φιλοσοφία του κ. Βασιλακόπουλου με την οποία διαφωνούμε κάθετα. Ως προς την υποψηφιότητα του κ. Λιόλιου, αν και σε πολλά θέματα ακολουθεί δικές μας τακτικές και απόψεις, αυτό μας ικανοποιεί ως προς την ορθότητα των θέσεών μας. Για να αναφέρω όμως μία από τις διαφορές μας, αυτή είναι το σχέδιο ανάπτυξης του ερασιτεχνικού μπάσκετ. Νομίζω πως αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους.
Τέλος θα ήθελα να σημειώσω πως δε βοηθά και δεν χρειάζεται οι παρατάξεις να βρίσκονται σε πλειοδοσία υποσχέσεων και παροχών. Αυτές είναι παρωχημένες τεχνικές, χωρίς ουσία και χωρίς κανένα αποτέλεσμα».
-Οι βασικοί άξονες που θα κινηθείτε, εφόσον εκλεγείτε;
Φ.Ο.: «Θέλω να τονίσω με κάθε ειλικρίνεια πως αυτή τη στιγμή το κύριο μέλημά μου είναι να δώσω τον συλλογικό αυτό αγώνα, έτσι ώστε οι θέσεις της πρωτοβουλίας «Πρώτα το μπάσκετ» να γίνουν γνωστές σε κάθε σωματείο και σε κάθε άνθρωπο του μπάσκετ. Τόσο οι βασικοί άξονες, όσο και η συλλογικότητα στη λειτουργία με καθιστά απόλυτα πεπεισμένο πως όλα θα κυλήσουν ομαλά. Όλοι όσοι συνταχθήκαμε ώς τώρα, αλλά και όσοι θα ακολουθήσουν, συμμετέχουν σε μια μεγάλη προσπάθεια που κερδισμένο θα είναι μόνο το μπάσκετ.
Είναι προφανές πως αν εκλεγώ θα είμαι παρών σε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουμε στον χώρο του μπάσκετ, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ένωση- πρότυπο καθώς βρισκόμαστε σε μια ιστορική για την καλαθοσφαίριση περιοχή και με δεδομένη την αγάπη για το άθλημα».
-Η Αχαΐα στο παρελθόν ήταν από τις περιοχές με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις στο άθλημα ενώ τα τελευταία χρόνια πολλοί υποστηρίζουν πως αυτό δεν ισχύει. Εσείς τι άποψη έχετε;
Φ.Ο.: «Η Αχαΐα βεβαίως και έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες κατά το παρελθόν. Αυτό δεν αμφισβητείται. Τα τελευταία χρόνια που όπως λέτε δεν συνεχίζεται η παράδοση δε θα συμφωνήσω απόλυτα.
Όμως μη ξεχνάμε πως και η Αχαΐα ακολουθεί την γενικότερη εικόνα που βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ. Αν διερευνήσουμε πιο λεπτομερώς, μάλλον είμαστε από τις περιοχές με θετικό πρόσημο».
-Αρκετοί από τους υποψήφιους λένε πως χρειάζονται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Εθνικών ομάδων. Εσείς τι εκτιμάτε;
Φ.Ο.: «Η Εθνική Ελλάδας θα πρέπει να οργανωθεί από την αρχή σε κάθε της τομέα επαγγελματικά και με βάση σύγχρονες μεθόδους λειτουργίας.
Η πρωτοβουλία «Πρώτα το μπάσκετ» έχει ένα συγκροτημένο και πλήρες πρόγραμμα για την αναδιοργάνωση των εθνικών ομάδων.
Με γενικό διευθυντή Εθνικών ομάδων, οργανωτικό επιτελείο, επιστημονική ομάδα, συμβούλιο προπονητών και βετεράνων αθλητών, φιλοδοξούμε να επαναφέρουμε το ελληνικό μπάσκετ στη φυσική του θέση που είναι η κορυφή!
Το πλέον κρίσιμο σημείο για την επόμενη μέρα των Εθνικών ομάδων, αποτελεί η επιτυχία του αναπτυξιακού μας προγράμματος. Ενός φιλόδοξου σχεδίου όπου η συνεχής συνεργασία των προπονητών, η παρακολούθηση και αξιολόγηση των νέων ταλέντων, θα παράγουν αθλητές που θα μπορούν να στελεχώσουν την Εθνική ανδρών και να αποτελέσουν την επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ».
-Ειδικότερα με τον covid-19 έχουν χτυπηθεί πολύ ο κλάδος των ακαδημιών που είναι κομβικός για την ανάπτυξη ενός αθλήματος. Ποια είναι η δική σας θέση;
Φ.Ο.: «Επανειλημμένα και δημόσια έχουμε αναφερθεί ότι οι ακαδημίες θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν σταδιακά με βάση τις ηλικίες, σε ανοικτά γήπεδα και με όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές οδηγίες. Το σχολείο έχει άμεση σχέση με τις ακαδημίες γιατί είναι τα ίδια παιδιά.
Υπήρχαν ελάχιστα κρούσματα όσο λειτουργούσαν οι σύλλογοι, ακριβώς όπως και στα σχολεία. Με αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου όμως η συνολική λειτουργία ήταν άψογη.
Τα σωματεία με τις ακαδημίες τους, μπορούν να βοηθήσουν ώστε οι προπονήσεις να πραγματοποιηθούν με όλους τους ασφαλείς τρόπους που επιβάλλουν οι συνθήκες. Ως πρωτοβουλία «Πρώτα το μπάσκετ» έχουμε αποστείλει και σχετική πρόταση στην αθλητική πολιτική ηγεσία».

Ροή ειδήσεων

Advertisement