Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας μάχεται σήμερα (20.00) στη Ρόδο με τον Κολοσσό Ρόδου και θέλει νίκη-πρόκριση

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της σεζόν δίνει σήμερα η ομάδα του Προμηθέα η οποία το βράδυ (20.00 ΕΡΤ-3) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Κολοσσό Ρόδου στον 1ο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και θέλει τη νίκη-πρόκριση για να βρεθεί στα ημιτελικά της Παρασκευής.

Το έργο της πατρινής ομάδας είναι δύσκολο, παίζει απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα που έχει έμπειρους παίκτες και μέσα στην έδρα της και θα τα δώσει όλα προκείμενου να πάρει το «εισιτήριο» πρόκρισης στα ημιτελικά.
Από την άλλη όμως το κίνητρο είναι μεγάλο για τους «πορτοκαλί», θέλουν να πάρουν την νίκη-πρόκριση μέσα στην Ρόδο προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τον ημιτελικό της Θεσσαλονίκης ώστε να μπορέσει να βρεθεί για 2η συνεχόμενη φορά στο μεγάλο τελικό.
Στα συν για την ομάδα του Γιατρά είναι πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, προέρχεται από 3 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και έχει γεμάτο το «οπλοστάσιό» του καθώς είναι διαθέσιμοι ο Γιαννόπουλος που ξεπέρασε τον τραυματισμό του αλλά και ο Κουίνσι Φορντ που ανακοινώθηκε χθες.
ΓΙΑΤΡΑΣ: «ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ»
Ο τεχνικός της πατρινής ομάδας, Μάκης Γιατράς μίλησε χθες στη «Γ» για το σημερινό παιχνίδι και είπε: «Πρόκειται για ένα παιχνίδι νοκ-άουτ, είμαστε σε καλή κατάσταση και ξέρουμε ότι ο Κολοσσός Ρόδου είναι καλή ομάδα όμως εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο καθώς είναι ένας από τους στόχους μας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της αναμέτρησης, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα για να πάρουμε τη νίκη».
Η ΚΑΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΦΟΡΝΤ
Και επίσημα παίκτης του Προμηθέα είναι από χθες ο Κουίνσι Φορντ ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα καθώς χθες εκδόθηκε και το δελτίο του οπότε έχει και τυπικά δικαίωμα συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι.
Μέρος της ανακοίνωσης αναφέρει: «Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με τον Quincy Ford και τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Συλλόγου.
Ο Quincy Ford γεννημένος στις 20 Ιανουαρίου του 1993 στην Αγ. Πετρούπολη της Φλόριντα. Ξεκίνησε παίζοντας στο Gibbs High School οδηγώντας την ομάδα του σε 2 τίτλους. Παίζοντας για το κολέγιο Northeastern στη συνέχεια, οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του NCAA όπου αναδείχθηκε MVP πετυχαίνοντας 22 πόντους απέναντι στο William & Mary. Το 2018 υπέγραψε στην βελγική Proximus Spirou και τον Ιούνιο του 2020 μετακόμισε στη Γαλλία υπογράφοντας στην BCM Gravelines-Dunkerque».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Στο αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε χθες με διπλή προπόνηση σε γήπεδο της Ρόδου όπου ο Μάκης Γιατράς έκανε τις τελευταίες του δοκιμές σε πρόσωπα και πράγματα χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα.
Στην αποστολή της ομάδας βρίσκονται οι εξής: Γ. Αθηναίου, Δ. Αγραβάνης, Γ. Αγραβάνης, Μ. Λούντζης, Αν. Χριστοδούλου, Ι. Μίλλερ, Ν. Αγκμπελίζ, Τζ. Γκραντ, Τζ. Γκραντ, Τζ. Έβανς, Κ. Φορντ και Μπαζίνας ενώ στην Πάτρα έμεινε τελικά ο νεαρός Γ. Τανούλης λόγω ενοχλήσεων.
• Το σημερινό παιχνίδι θα σφυρίξει ο διεθνής Παναγιώτης Αναστόπουλος (Αττικής), ο διεθνής Πέτρος Παπαπέτρου (Κεντρικής Μακεδονίας) και ο Αλέξανδρος Ψαριανός (Αττικής).

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement