Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήμερα οι αποφάσεις στην Επιτροπής Covid -19 του ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ασφυκτιούν τα Επείγοντα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Πάτρας και οι κλινικές Covid από τον αυξημένο αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς η πληρότητα κυμαίνεται σε ποσοστό 60 – 80%.

Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκε κοσμοσυρροή στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας και τα περισσότερα από τα περιστατικά βγήκαν θετικά, γεγονός που έθεσε σε επιφυλακή το υγειονομικό σύστημα της περιοχής.

Σήμερα, συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμώξεων Covid -19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας υπό την προεδρία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ», υπάρχει έτοιμο σχέδιο για να αναπτυχθούν νέες κλίνες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που προκαλεί η έξαρση της πανδημίας, καθώς κύριο μέλημα των διοικούντων είναι να λείψει κρεβάτι σε ασθενή είτε σε Κλινική είτε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την επιχειρησιακή ετοιμότητα για την διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης είχε ζητήσει και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλος κατά την επίσκεψή του την περασμένη Παρασκευή στην Πάτρα, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για τα σχέδια που έχουν ήδη εκπονηθεί και επικαιροποιούνται συνεχώς.

Ροή ειδήσεων

Advertisement