Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Γλώσσα με λεμόνι και κάππαρη          

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα γλώσσα ψάρι

100γρ. αλεύρι

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

100γρ. κάππαρη

χυμό από 2-3 λεμόνια

50ml βούτυρο

½ κουτ. γλυκού θρούμπι

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζετε τα φιλέτα γλώσσας και τα αλευρώνετε καλά από όλες τις πλευρές. Τα τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις γλώσσες σε δόσεις για 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τις γυρίζετε μόνο μία φορά για να μη διαλυθούν. Τις ακουμπάτε προσεκτικά σε πιάτο στρωμένο με λίγο απορροφητικό χαρτί και κατόπιν σε πιατέλα σερβιρίσματος. Σε καθαρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε την κάππαρη για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να δέσει η σάλτσα. Περιχύνετε τις γλώσσες με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το θρούμπι και σερβίρετε αμέσως.


Ροή ειδήσεων

Advertisement