Μαγειρική
Γλώσσα με λεμόνι και κάππαρη
Δημοσιεύθηκε
3 έτη πρνστις
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα γλώσσα ψάρι
100γρ. αλεύρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
100γρ. κάππαρη
χυμό από 2-3 λεμόνια
50ml βούτυρο
½ κουτ. γλυκού θρούμπι
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζετε τα φιλέτα γλώσσας και τα αλευρώνετε καλά από όλες τις πλευρές. Τα τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις γλώσσες σε δόσεις για 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τις γυρίζετε μόνο μία φορά για να μη διαλυθούν. Τις ακουμπάτε προσεκτικά σε πιάτο στρωμένο με λίγο απορροφητικό χαρτί και κατόπιν σε πιατέλα σερβιρίσματος. Σε καθαρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε την κάππαρη για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να δέσει η σάλτσα. Περιχύνετε τις γλώσσες με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το θρούμπι και σερβίρετε αμέσως.
Σχετικά θέματα
Γαρίδες στο τηγάνι με λεμόνι και μαϊντανό
«Να διατηρήσουμε ζωντανή την γλώσσα μας»
Ζητείται ορθογραφία στο πανεπιστήμιο
Παγωτό γιαούρτι φράουλα και σος λεμόνι
O κύβος ερρίφθη…- Με τη Γλώσσα και την Λογοτεχνία ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις και για τους υποψήφιους των ΓΕΛ
Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Αυτά είναι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας – Τι έπεσε στην Έκθεση