Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Lockdown: Την Τετάρτη η εξειδίκευση των μέτρων για την Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον πάγο μπαίνει από τα ξημερώματα της Πέμπτης και για δυο εβδομάδες η Αττική, με την κυβέρνηση να θέτει σε καθεστώς καθολικού lockdown την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα μέτρα του τρίτου αυτού lockdown θα εξειδικευτούν αύριο, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 12:00, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Κατά την ενημέρωση από τον Υφυπουργό, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Μέχρι στιγμής, πάντως, έχει «κλειδώσει» το κλείσιμο των σχολείων και της αγοράς.

Έτσι, από τις 06:00 λοιπόν της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου έως και τις 28/02 κλείνουν για 17 ημέρες στην Αττική:

Σχολεία (με εξαίρεση τα ειδικά σχολεία)
Λιανεμπόριο
Κομμωτήρια
Κέντρα αισθητικής
Εκκλησίες
Ανοιχτά θα παραμείνουν:

Σουπερμάρκετ
Φαρμακεία
Οπτικά
Ιατρεία
Συνεργεία
Delivery
Take away

Αύριο οι αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη
Με το καθολικό lockdown φλερτάρει και η Θεσσαλονίκη, για την οποία η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει αύριο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα υπήρξε εισήγηση για κλείσιμο σχολείων και λιανεμπορίου και στη συμπρωτεύουσα, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Οι ειδικοί εμφανίζονται ανήσυχοι σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στη συμπρωτεύουσα και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στη Θεσσαλονίκη, το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν 174 νέα κρούσματα κορονοϊού. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν και εννέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης από το σύνολο των 15 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του μεταλλαγμένου στελέχους.

Ανησυχητική είναι και η εικόνα από τα λύματα της Θεσσαλονίκης, καθώς τα τελευταία στοιχεία έδειξαν διπλασιασμό του ιικού φορτίου στην περιοχή.

«Διαπιστώνεται διπλασιασμός του ιικού φορτίου και μία συνεχής αύξηση της συγκέντρωσής του στα λύματα από τις αρχές του μήνα, η οποία παραμένει έντονα ανησυχητική και εφιστά την προσοχή όλων μας, καθώς αν σταδιακά ενταθεί, θα δημιουργήσει ασφυκτικές καταστάσεις στο σύστημα υγείας και στην καθημερινότητα των πολιτών» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Σήμερα, το απόγευμα της Δευτέρας, όπως κατέγραψε η κάμερα του MEGΑ, αρκετοί Θεσσαλονικείς απόλαυσαν την παραλία της πόλης, όπου έκαναν βόλτα.

Από το πρωί η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ήταν υποτονική σχετικά.

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι έμποροι η κατάσταση δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι, καθώς οικονομικά «έχουν μπει μέσα».

Η Θεσσαλονίκη έχει συμπεριληφθεί στις «κόκκινες» περιοχές ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, υπό τον φόβο που δημιουργεί η δυναμική της περιοχής σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.

www.in.gr

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement