Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαζικά τεστ στους Δήμους για να περιοριστεί η διασπορά

Published

on

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι δημοτικές Αρχές σε Αίγιο, Καλάβρυτα και Ερύμανθο για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα, αλλά και στα σχολεία καθώς η διδασκαλία, στους τρεις δήμους, συνεχίζει να πραγματοποιείται δια ζώσης.

Και στους τρεις Δήμους πραγματοποιούνται και έχουν προγραμματιστεί μαζικά τεστ κορωνοϊού προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα για το επιδημιολογικό φορτίο ανά περιοχή.

ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Μετά τα δύο θετικά τεστ, ένα σε εκπαιδευτικό και νήπιο του Αιγίου, χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε μαζικές δειγματοληψίες μέσω rapid test σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε δύο Νηπιαγωγεία, ένα ιδιωτικό και ένα δημόσιο, τα οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν καθώς ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Τα 42 τεστ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τάκη Ανδριόπουλο, ήσαν όλα αρνητικά.
Όμως, ο Δήμος Αιγιαλείας, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση, όπως ανακοινώθηκε, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιτήρηση και την ιχνηλάτηση της νόσου ενημερώνει ότι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, μεταξύ των ωρών 9:00 – 15:00, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή μαζική δειγματοληψία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ:
@ στην πλατεία Ακράτας και
@ σε χώρο πλησίον σταθμού ΟΣΕ στο Διακοπτό.

ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Στα Καλάβρυτα κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών, με τον επικεφαλής επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας Covid-19 σε επίπεδο Δήμου Θεόδωρο Νασιώτη, πραγματοποίησε χθες μαζικούς ελέγχους με rapid test στην Κλειτορία, εστιάζοντας στην σχολική κοινότητα και σε επαφές κρούσματος που είχε καταγραφεί πρόσφατα σε εκπαιδευτικό. Και τα 85 χθεσινά τεστ ήσαν αρνητικά.
“Εστιάζουμε τις τελευταίες μέρες στον έλεγχο σε γονείς και μέλη της μαθητικής κοινότητας απ όπου προέρχονται όλα τα κρούσματα αυτή την περίοδο. Ευτυχώς τόσο μαθητές και εκπαιδευτικοί όσο και στενές επαφές, βρέθηκαν αρνητικοί” ανέφερε ο κ. Νασιώτης.
Χθες λειτούργησε και πάλι το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός στα Καλάβρυτα όπου προχθές καταγράφηκαν τρία κρούσματα σε μαθητές και βρέφος, σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα.
Σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί τυχόν διασπορά στην κοινότητα, σήμερα Τετάρτη θα διεξαχθούν νέα rapid test στο κτίριο Πέτρινο στα Καλάβρυτα.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια επαναληπτικών ελέγχων το τελευταίο 10ήμερο στα Καλάβρυτα, εκτιμάται ότι, μέχρι στιγμής, δεν παρατηρείται διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.
Εστίες με κρούσματα σχετιζόμενα με την σχολική κοινότητα, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συνεχίζουν να καταγράφονται σε Τριπόταμα – Δάφνη όπου αναμένονται αποτελέσματα μοριακών ελέγχων του ΕΟΔΥ και προγραμματίζονται νέα rapid test από το Δήμο.
ΣΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ
Με προσωπικό ασφαλείας και εξυπηρέτηση των δημοτών μόνο τηλεφωνικά ή με e-mail λειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Ερυμάνθου. Σήμερα θα γίνουν επαναληπτικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους αιρετούς και εκ των αποτελεσμάτων θα ληφθούν αποφάσεις για τον περαιτέρω τρόπο λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον Συντονιστή του ΕΟΔΥ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Ερυμάνθου, θα διενεργήσουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapidtest (ραπιντ τεστ) για τους δημότες σήμερα και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ώρες από 9:00 π.μ. έως 13.30.
Ειδικότερα:
Σήμερα θα διενεργηθούν στις Κοινότητες:
 ΦΑΡΑΙ -στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου
 ΣΚΙΑΔΑ – στον χώρο του γραφείου της Κοινότητας
Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου
 ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑ -στον χώρο του γραφείου της Κοινότητας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement