Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Ομελέτα με ρύζι και λαχανικά   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

200γρ. ρύζι σπυρωτό

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

φύλλα από 200γρ. σπανάκι, χοντροκομμένα

100γρ. αρακά βρασμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

100γρ. μπίρα

600γρ. ζωμό λαχανικών

½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για την ομελέτα

8 αβγά

2-3 κλωνάρια άνηθο

2-3 κλωνάρια μαϊντανό

κεφαλοτύρι

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτετε τα λαχανικά και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε για 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε με τη μπίρα και την αφήνετε για 2 λεπτά να εξατμιστεί. Τέλος, ρίχνετε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, ανακατεύετε και αφήνετε το ρύζι σκεπασμένο για 20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Ρίχνετε και τα μυρωδικά, ανακατεύετε και κατεβάζετε από την φωτιά. Σπάτε τα αβγά σε μπολ, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι και χτυπάτε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αδειάζετε το μίγμα των αβγών σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια σκορπάτε ομοιόμορφα το ρύζι από πάνω. Ρίχνετε και τα κλωνάρια των μυρωδικών, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει η ομελέτα, γυρνώντας την μια φορά από την άλλη πλευρά. Το μέγεθος στο τηγάνι που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από την ποσότητα του ρυζιού, η ομελέτα θέλετε να έχει ύψος.


Ροή ειδήσεων

Advertisement