Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η εστίαση, ο μεγάλος ασθενής-Οι επιχειρηματίες παρέδωσαν τα κλειδιά τους διαβλέποντας κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η εστίαση είναι ο μεγάλος ασθενής του κορωνοϊού! Εδώ και τρεις μήνες έχουμε τα καταστήματά μας κλειστά και πλέον είναι αναπόφευκτη η κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου στο πλαίσιο της συμβολικής δράσης που έγινε στην πλατεία Όλγας.

Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ και επιχειρηματίες παρέδωσαν τα κλειδιά τους στην κυβέρνηση, συνυπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση πως «οι επιχειρήσεις Εστίασης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζουν οριστικά λουκέτα. Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι
απαιτήσεις».
«Το 40% των επιχειρήσεων δεν μπόρεσε να πάρει την επιστρεπτέα προκαταβολή, αλλά ούτε και να ενταχθεί σε κάποιο άλλο πρόγραμμα ενίσχυσης με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τους εργαζόμενους στον κλάδο της εστίασης, οικογενειάρχες με παιδιά που καλούνται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με το ειδικό επίδομα.

Το μόνο παρήγορο είναι πως μετά το βίντεο που ανάρτησε ο ΣΚΕΑΝΑ και για το οποίο κατηγορηθήκαμε ότι λαϊκίζουμε, οι κυβερνώντες έστρεψαν το βλέμμα τους στον κλάδο μας. Ήδη εξαγγέλθηκε ένα πακέτο επιπρόσθετων μέτρων για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας, το οποίο πιστεύουμε ότι δίνει μία ανάσα και για την επόμενη μέρα», τόνισε ο κ. Στεργίου απαντώντας επίσης, σε όλους όσοι καταγγέλλουν τον Σύλλογο για πολιτικές συμμαχίες.

«Ο ΣΚΕΑΝΑ δεν πρόσκειται πολιτικά σε κανένα κόμμα. Απόδειξη όταν τον Μάρτιο 2019 κλείσαμε 3.000 επιχειρήσεις σε μία πρωτοφανή κινητοποίηση πανελλαδικά ή όταν αποκλείσαμε τον δρόμο στον πρώην πρωθυπουργό που ερχόταν στην Πάτρα να μιλήσει σε συγκέντρωση. Τότε πετύχαμε τη μείωση του ΦΠΑ. Ο ΣΚΕΑΝΑ βρίσκεται εδώ ως συνδικαλιστικό όργανο που υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους συναδέλφους μας».

Πάντως και με την χθεσινή κινητοποίηση ο ΣΚΕΑΝΑ κατάφερε να περάσει ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα, ότι ο κλάδος οδεύει προς την ολοκληρωτική καταστροφή και πως αν δεν υπάρξει ουσιαστική στήριξη θα είναι αδύνατη η επιστροφή στην κανονικότητα αφού οι επιχειρήσεις θα είναι αποδυναμωμένες και χρεωμένες και θα κλείνουν η μια μετά την άλλη.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement