Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Αίτημα Δημάρχων να κλείσουν τα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ίδια ώρα η διασπορά του κορωνοϊού φαίνεται πως αποτελεί «αγκάθι» και στην δια ζώσης λειτουργία των σχολείων στους Δήμους της Αχαΐας, καθώς εκτός από την Πάτρα, σε όλες τις άλλες περιοχές οι εκπαιδευτικές μονάδες παραμένουν ανοικτές.

Καθημερινά σε σχολικές μονάδες των Δήμων της Αχαΐας καταγράφονται κρούσματα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς ή γονείς με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονος προβληματισμός, αφού αρκετά τμήματα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Στα ήδη τμήματα που παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού χθες προστέθηκαν δύο ακόμη στο Αίγιο.

Πρόκειται για ένα τμήμα της Ε’ τάξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και για ένα τμήμα της Δ’ τάξης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, ενώ από χθες έχει ανασταλεί και η λειτουργία της Γ’ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Αλισσού, όπου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Διευθυντής, ενώ και η σύζυγός του είναι εκπαιδευτικός στην ίδια σχολική μονάδα.

Η αναστολή των τμημάτων και ο φόβος ότι τα σχολεία αποτελούν «πολλαπλασιαστή» στην διασπορά του κορωνοϊού οδήγησε χθες τους Δημάρχους Δυτικής Αχαΐας, Σπύρο Μυλωνά και Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή να ζητήσουν το κλείσιμο των σχολικών μονάδων στους Δήμους τους και την διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας για όσο διάστημα η Αχαΐα παρουσιάζει τόσο μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων.

Και οι δύο Δήμαρχοι κατέθεσαν τα αιτήματά τους στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Αχαΐας, Τάσο Σταυρογιαννόπουλο. Το πρόβλημα με τα περιφερειακά σχολεία στους Δήμους γίνεται ακόμη πιο έντονο από το γεγονός ότι σε αυτά υπηρετούν κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικοί που ζουν στην Πάτρα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement