Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο ΑΧΕΠΑ ο Κικίλιας – Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Ρέθυμνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να επισκεφθεί υγειονομικές δομές της πόλης.

Πρώτη στάση της επίσκεψής του είναι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έφτασε πριν από λίγη ώρα για να συζητήσει με εκπροσώπους της διοίκησης αλλά και προσωπικό των μονάδων covid του νοσοκομείου.

Ο υπουργός θα επισκεφθεί ακόμα  το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Στη συνέχεια ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

O υπουργός επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, μετά τα σενάρια ότι η πόλη θα ακολουθήσει το δρόμο της Αττικής και θα μπει σε καθεστώς lockdown.

5241002
5240992

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ΑχαΐαΡέθυμο αλλά και Θεσσαλονίκη βρίσκονται και σε κατάσταση συναγερμού. Συγκεκριμένα στην τελευταία σύσκεψη των επιστημόνων η εισήγηση φαίνεται να ήταν η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας αλλά και του Ρεθύμνου να μπουν σε καθεστώς lockdown.

Χαρακτηριστικό, πάντως του συναγερμού που έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας είναι το γεγονός πως συζητείται η ενεργοποίηση των ιδιωτικών κλινικών για τη στήριξη του ΕΣΥ. Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων όσο κυρίως για την πορεία του αριθμού των νοσηλειών στις περιοχές υψηλού κινδύνου, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει ληφθεί η απόφαση για άμεση λήψη μέτρων. Όλα τα βλέμματα τώρα στρέφονται στην σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

10:00 – Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

11:00 – Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο.

11:30 – Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

12:15 – Συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθούν μετά την επίσκεψη στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς».


Ροή ειδήσεων

Advertisement