Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Διεθνή

Η ζωή του Τραμπ κινδύνευσε σοβαρά – Ψέματα είπαν Λευκός Οίκος και γιατροί

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Ντόναλντ Τραμπ νόσησε πιο σοβαρά από τον κοροναϊό τον περασμένο Οκτώβριο σε σύγκριση με τα όσα γίνονταν γνωστά από τις επίσημες ανακοινώσεις.

Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίαζε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου – κάτω από 90 – καθώς και μια έντονη φλεγμονή στους πνεύμονες που είχε προκληθεί από την Covid-19.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που επικαλείται δύο πηγές με άμεση γνώση της υπόθεσης, η κακή πρόγνωση των γιατρών για την εξέλιξη της υγείας του ήταν αυτή που τους ανάγκασε να τον οδηγήσουν εσπευσμένα στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed National Military Medical Center, ενώ εκτιμούσαν ότι πιθανότατα θα χρειαζόταν υποστήριξη αναπνευστήρα.

Η κατάσταση του προέδρου και οι επικείμενες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου οδήγησαν, επίσης, τους συνεργάτες του και την ομάδα των γιατρών του στην απόφαση να του χορηγηθεί το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron που βρισκόταν ακόμη σε πειραματικό στάδιο (κάτι που έγινε πριν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο), αλλά και να εφαρμοστεί μια εξαιρετικά επιθετικά αγωγή, που περιλάμβανε στεροειδή, δεξαμεθαζόνη και άλλα σκευάσματα.

Εξιτήριο σε τρεις ημέρες
Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο μόλις τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, σε μια σκηνοθετημένη εμφάνιση η οποία είχε στόχο να στείλει το μήνυμα ότι ήταν πιο υγιής παρά ποτέ και μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του προεκλογικού αγώνα – κάτι που εκ των υστέρων φαίνεται πως δεν ίσχυε. Για του λόγου το αληθές, το δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι αρκετοί είχαν παρατηρήσει κατά τη διάρκεια εκείνης της σύντομης εμφάνισης πως ο Τραμπ χρησιμοποιούσε τους μυς του λαιμού του για να αναπνεύσει, κάτι που δείχνει πως οι πνεύμονές του δεν κατάφερναν να απορροφήσουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου.

Η αποκάλυψη αυτή, εκτός των άλλων, προκαλεί νέα ερωτήματα σχετικά με την ακρίβεια της πληροφόρησης από την πλευρά της προεδρίας και μάλιστα για ιδιαιτέρως σοβαρά και ευαίσθητα θέματα. Ερωτήματα υπάρχουν όμως και προς την πλευρά των γιατρών που είχαν την ευθύνη του προέδρου, καθώς εάν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ, θα είναι έκθετοι, καθώς διαβεβαίωναν πως οι εξετάσεις «δεν έδειξαν τίποτε σε κλινικό επίπεδο που να προκαλεί ανησυχία», ενώ παρουσίαζαν τα επίπεδα οξυγόνου του Τραμπ στο 93.

Προφανώς, μετά τις αποκαλύψεις, αναμένονται οι αντιδράσεις τόσο του Τραμπ όσο και του ιατρικού επιτελείου του.

WWW.IN.GR

Περισσότερα

Διεθνή

Βρετανία: Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα – Στους δρόμους και οι εκπαιδευτικοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε την Τετάρτη (1/2), η πρώτη μέρα απεργιακής δράσης της Εθνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης στην Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία κλείνουνακυρώνονται τα μαθήματα στα πανεπιστήμια και τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο διαταράσσοντας μεγάλο μέρος του δημόσιου τομέα αυτή την εβδομάδα, καθώς τα συνδικάτα διοργανώνουν μια από τις μεγαλύτερες ημέρες συντονισμένης δράσης τους τελευταίους μήνες.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα το εργατικό Συνδικάτο, κατά της αντιαπεργιακής νομοθεσίας της κυβέρνησης και της άρνησης να αυξήσει τους μισθούς για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα περισσότερα από 100.000 μέλη του Συνδικάτου Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών, θα απεργήσουν σε 123 κρατικές υπηρεσίες και υπηρεσίες .

Το συνδικάτο έχει επίσης ορίσει ημερομηνίες για μεταγενέστερες απεργίες, συμπεριλαμβανομένων και υπαλλήλων του Βρετανικού Μουσείου.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα το εργατικό Συνδικάτο, κατά της αντιαπεργιακής νομοθεσίας της κυβέρνησης και της άρνησης να αυξήσει τους μισθούς για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Περισσότερα

Διεθνή

Γερμανία: Έκλεισε το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη λόγω απειλής για επίθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Το προξενείο της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη θα παραμείνει σήμερα κλειστό εξαιτίας αυξημένης απειλής για επίθεση στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της στην Κωνσταντινούπολη ότι ο κίνδυνος επίθεσης είναι ιδιαίτερα υψηλός στην κεντρική περιφέρεια Μπεϊογλού και γύρω από την πλατεία Ταξίμ.

 

Το υπουργείο ανέφερε πως η κίνηση να κλείσει το προξενείο έγινε έπειτα από «εκτίμηση των αρχών ασφαλείας» και κάλεσε τους Γερμανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύουν τα σημεία όπου υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος.

Η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, καθώς και οι ΗΠΑ, είχαν ήδη προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες τους για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ επικαιροποίησαν τη Δευτέρα την προειδοποίησή τους αναφέροντας συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της για επιθέσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότερα

Διεθνή

ΔΝΤ: Υψηλότερη της προσδοκόμενης η παγκόσμια ανάπτυξη για το 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαπιστώνοντας ότι η παγκόσμια οικονομία αντέχει καλύτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν τα επανειλημμένα σοκ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς το καλύτερο την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2023.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα