Connect with us

Αθλητισμός

Τις λίγες ευκαιρίες πρέπει να τις μετουσιώνουμε σε γκολ

Published

on

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Η Παναχαϊκή προετοιμάζεται για ένα ακόμα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτή τη φορά στην Αγυιά με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό.

Η κατηγορία μέχρι στιγμής μας έχει δείξει ότι σχεδόν όλες οι ομάδες πραγματοποιούν δύο με τρεις κλασικές ευκαιρίες.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει οι «κοκκινόμαυροι» να είναι πιο εύστοχοι στην τελική τους, έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν τα θετικά αποτελέσματα χωρίς πάντοτε να πιάνουν την σούπερ απόδοση. Με λίγα λόγια δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Στην Δράμα η πατρινή ομάδα είχε κλασικές ευκαιρίες με Κουσκουνά και Αραβίδη τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύτηκε και έτσι χάθηκαν οι τρεις βαθμοί της νίκης που ήταν σημαντικοί.

Μην ξεχνάμε ότι και ο Ιωνικός την 6η αγωνιστική κατάφερε τις δύο ευκαιρίες που έκανε τη μια να την μετουσιώσει σε γκολ και να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Με λίγα λόγια στις δύο ευκαιρίες η μία πρέπει να γίνεται γκολ για να μπορέσουμε, αν θέλουμε, να διατηρηθούμε σε τροχιά ανόδου.

 

ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Όλοι ζητάνε μεταγραφές από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιώργο Μπάρλο έτσι ώστε να δυναμώσει η ομάδα.

Δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζονται κάποιες προσθήκες στο υπάρχον ρόστερ έτσι ώστε να υπάρχει μια αριθμητική υπεροχή.

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 είναι αρκετά δύσκολο, απαιτητικό και έχει πολύ δρόμο με παιχνίδια που παίζονται Τετάρτη-Κυριακή. Τι σημαίνει αυτό; Μια αποβολή, ένας τραυματισμός, ένας παίκτης να συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες και το πρόβλημα για το Νίκο Παπαδόπουλο θα είναι μεγάλο μην έχοντας την δυνατότητα να συμπληρώσει ακόμα και 18άδα.

Δεν θα διαφωνήσει κανείς ότι ο μεγαλομέτοχος, Γιώργος Μπάρλος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη αλλά και να στηρίζει το υπάρχον ρόστερ. Αυτό άλλωστε πρέπει να το κάνουμε όλοι, όμως το πρόβλημα δεν είναι οι παίκτες αλλά ο αριθμός του ρόστερ που σε αυτή την πίεση της κατηγορίας σίγουρα δεν θα αντέξει.

Δηλαδή όση εμπιστοσύνη και να έχουμε στους «κοκκινόμαυρους», όταν δεν θα μπορεί να υπάρχει rotation (ροτέισον) στα πολλά παιχνίδια που θα δώσουν στο τέλος δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν.

 

ΕΚΤΟΣ Ο ΚΟΥΣΚΟΥΝΑΣ- ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΠΑΤΡΟΒΙΤΣ, ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ

Χθες τόσο ο Κουσκουνάς όσο και ο Μπάτροβιτς έκαναν μαγνητική και αναμένονται σήμερα τ’ αποτελέσματα. Ο πρώτος υπέστη θλάση και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί την Κυριακή με τον Λεβαδειακό.

Αντίθετα ο Μπάτροβιτς έχει πολλές πιθανότητες να είναι στη διάθεση του Νίκου Παπαδόπουλου όπως και ο Πλιάτσικας που έχει ένα πρόβλημα στη μέση αλλά αναμένεται να ξεπεραστεί.

 

ΜΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΘΑ ΕΚΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ Ο ΤΖΕΪΜΣ

Ο Τζέιμς Σταμόπουλος στο παιχνίδι της Τετάρτης με τη Δόξα Δράμας δέχτηκε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή και συμπλήρωσε τις τέσσερις.

Ο προπονητής των «κοκκινόμαυρων», Νίκος Παπαδόπουλος, αποφάσισε ο έμπειρος άσος να εκτίσει την ποινή του στο εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη το επόμενο Σάββατο (20/2).

Άρα αυτό σημαίνει ότι ο Σταμόπουλος θα αγωνιστεί κανονικά τόσο την προσεχή Κυριακή με τον Λεβαδειακό όσο και την επόμενη Τετάρτη (17/2) με τα Χανιά.

ΝΙΚΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ

Ο προπονητής της Παναχαϊκής προετοιμάζει τους «κοκκινόμαυρους» για το μεγάλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην Αγυιά κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ένα παιχνίδι που η Παναχαϊκή πρέπει να κερδίσει πάση θυσία, αν θέλουμε να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτή την στιγμή ο Λεβαδειακός βρίσκεται στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς ενώ η Παναχαϊκή στην 5η με 10 πόντους. Αν η ομάδα της Λειβαδιάς φύγει από την Πάτρα με τους τρεις βαθμούς της νίκης, αυτό σημαίνει ότι το +5 θα γίνει +8 και πλέον δεν θα καλυφθεί αυτή η διαφορά. Παράλληλα ο Ιωνικός που υποδέχεται τον ουραγό Καραϊσκάκη θα ξεφύγει στο +7.

Μόνο ένα αποτέλεσμα πρέπει να υπάρχει στους «κοκκινόμαυρους» στο ματς της Κυριακής και αυτό είναι ο «1».

Μην ξεχνάμε ότι την επόμενη εβδομάδα έχουμε δύο ακόμα πολύ δύσκολα παιχνίδια με Χανιά την Τετάρτη και με Εργοτέλη την Κυριακή στην Κρήτη.

Άρα κοιτάζοντας παιχνίδι-παιχνίδι την Κυριακή κόντρα στον Λεβαδειακό η νίκη είναι μονόδρομος.

 

Σήμερα η media day και τ’ αποτελέσματα

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο προπονητικό κέντρο της Παναχαϊκής στην Οβρυά η Media day στις 12:30μ.μ. ενόψει της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό.

Παράλληλα χθες όλοι πραγματοποίησαν τεστ covid όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και σήμερα αναμένονται τ’ αποτελέσματα.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

Ροή ειδήσεων

Advertisement