Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προτάσεις του Γρηγόρη Αλεξόπουλου: Θωράκιση παιδιών και εφήβων από την σεξουαλική παρενόχληση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Προτάσεις για να θωρακιστούν τα παιδιά και οι έφηβοι από φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης, ζητώντας παράλληλα, από τον Δήμο να αναλάβει πρωτοβουλία για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας κατέθεσε ο επικεφαλής της «Πρωτεύουσας Ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Όπως αναφέρει «με λύπη και ανησυχία παρατηρούμε  ότι αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και ψυχολογικής κακοποίησης παιδιών και εφήβων.  Καταγγελίες που αφορούν ως επί το πλείστον, κατάχρηση εξουσίας και επιβολή του ισχυρού στον ανίσχυρο, ανεξαρτήτως φύλου.

Απέναντι σε αυτή την άκρως ανησυχητική κατάσταση από την οποία φυσικά δεν εξαιρείται η πόλη της Πάτρας, έχουμε δύο δρόμους.

Ο ένας είναι να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας.  Ο άλλος να κινητοποιηθούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αποκλείσουμε από τη ζωή μας τη νοσηρότητα.

Για να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να ξεκινήσεις από τη ρίζα του. Από την  έλλειψη γνώσης. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Πατρέων αυτές οι δράσεις ενημέρωσης και υποστήριξης θα πρέπει να εστιάσουν στα παιδιά των παιδικών σταθμών, των σχολείων, των κατασκηνώσεων, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, των χώρων άθλησης, των κοινωνικών φροντιστηρίων, των μουσικών συνόλων, των πληρωμάτων του καρναβαλιού κ.α.

Εξυπακούεται ότι αυτή η διαδικασία αφορά ιδιαίτερα τους εφήβους, για τους οποίους δυστυχώς σε επίπεδο Δήμου δεν υπάρχουν εξειδικευμένες δομές για αυτό το σκοπό.

Θα πρέπει τόσο τα παιδιά και οι έφηβοι να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις ύποπτες συμπεριφορές και να γνωρίζουν που πρέπει να αναφέρονται για να τις καταγγείλουν ή για να λάβουν υποστήριξη.

Ο Δήμος της Πάτρας πρέπει άμεσα να απευθυνθεί σε ειδικούς που θα μας ενημερώσουν υπεύθυνα για το θέμα και θα υπαγορεύσουν τις κινήσεις στις οποίες οφείλουμε να προβούμε με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στη πόλη μας με στόχο και τη δημιουργία δομών αλλά και τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Καλούμε  το Δήμο της Πάτρας να αναλάβει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς της περιοχής, με τη διαβεβαίωση ότι η παράταξή μας θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια αναληφθεί».


Ροή ειδήσεων

Advertisement