Connect with us

Μπάσκετ

O Προμηθέας αντιμετωπίζει σήμερα (20.00) εκτός τον ΠΑΟΚ και θέλει νίκη-πρόκριση στο τελικό

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται σήμερα η ομάδα του Προμηθέα η οποία το βράδυ (20.00 ΕΡΤ-3) αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ στον 1ο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και θέλει τη νίκη-πρόκριση για να βρεθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά σε τελικό Κυπέλλου.

Η πατρινή ομάδα θεωρητικά είναι το φαβορί για να πάρει τη νίκη και αυτό βγαίνει αφενός από τους παίκτες του ρόστερ και αφετέρου από την πορεία που έχουν κάνει οι δύο ομάδες στην basketleague.
Βέβαια μιλάμε για ένα νοκ-άουτ παιχνίδι όπου όλα μπορούν να συμβούν. Επίσης ο ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα του και είναι ανεβασμένος ψυχολογικά από τη νίκη στον προημιτελικό και μάλιστα κόντρα στον συμπολίτη Ηρακλή.
Παρόλα αυτά και ο Προμηθέας βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση, έχει γεμάτο «οπλοστάσιο» με όλους τους έμπειρους παίκτες να είναι μάχιμοι και επίσης έχει πολύ υψηλό κίνητρο για να πάρει το διπλό μέσα στην Θεσσαλονίκη και να βρεθεί πάλι στον τελικό ώστε να διεκδικήσει το Κύπελλο.
ΓΙΑΤΡΑΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»
Ο τεχνικός του Προμηθέα Μάκης Γιατράς μίλησε χθες στη «Γ» και επανάλαβε πως στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. «Έχω ξαναπεί πως στόχος του Προμηθέα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα συμβεί» είπε αρχικά ο Γιατράς και πρόσθεσε: «Έχουμε τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, περιττό να πω πως είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα για να φτάσουμε στη νίκη και να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ
Στο αγωνιστικό μέρος η προετοιμασία της ομάδας συνεχίστηκε χθες με απογευματινή προπόνηση στο κλειστό της Πυλαίας, όπου συνεχίστηκαν οι δοκιμές από τον Μάκη Γιατρά ενώ έχει ρίξει βάρος και στην τακτική που έχει να κάνει με τα δυνατά και αδύνατα σημεία του ΠΑΟΚ. Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα, ο Γιαννόπουλος προπονείται στο 100% και άπαντες είναι στη διάθεση του Πατρινού τεχνικού.
Πάντως η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί με το τελευταίο χαλάρωμα στο κλειστό της Πυλαίας.
Η ΤΡΙΑΔΑ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
Στο μεταξύ, χθες η ΚΕΔ/ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές και τον κομισάριο του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και με τους  τρεις  να είναι διεθνείς. Πρόκειται για τους Κορομηλά-Παπαπέτρου και Μάνο με κομισάριο τον Γκούμα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement