Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα:Αυξανόμενη η πίεση στα νοσοκομεία-Σε ετοιμότητα ΠΓΝΠ και Αγ. Ανδρέας για την ανάπτυξη και νέων κλινών

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Σε πολύ υψηλό αριθμό, που αγγίζει τα όρια του τριψήφιου (!) έφθασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αχαΐα, για τέταρτη συνεχή μέρα.

Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 95 νέα κρούσματα στο νομό μας, ο οποίος βάφτηκε ολόκληρος στο κόκκινο εφόσον η επιβάρυνση από το ιϊκό φορτίο είναι μεγάλη στην κοινότητα.
Στην Αχαΐα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μέσος όρος των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών ανήλθε στα 64,00, ενώ τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ανά 100.000 κατοίκων του γενικού πληθυσμού ανέρχονται σε 30,62.
Η παραπάνω κατάσταση προκαλεί αυξανόμενη πίεση στο Σύστημα Υγείας, καθώς σταδιακά καταγράφεται συρροή περιστατικών Covid -19 στα Επείγοντα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ» τόσο χθες όσο και προχθές, οι διακομιδές των επιβεβαιωμένων περιστατικών στο ΠΓΝΠ και στον «Αγ. Ανδρέα» από πληρώματα του ΕΚΑΒ της περιοχής μας έφθασαν τις 20 (!), ενώ η αγωνία κορυφώνεται όσο τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό αριθμό.
ΤΟ 80% ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το 80% των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στο αστικό συγκρότημα της Πάτρας, ενώ από το σύνολο των θετικών περιστατικών στο νομό ανησυχία προκαλεί η ενδοοικογενειακή διασπορά. Επίσης, μεγάλος αριθμός θετικών που έχουν ήπια συμπτώματα παραμένουν στα σπίτια τους και παρακολουθούνται από ιδιώτες γιατρούς, ενώ προσφεύγουν στα νοσοκομεία όταν εμφανίσουν υψηλό πυρετό και δύσπνοια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement