Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο δρόμο της… Πάτρας-Σε καθεστώς καθολικού lockdown, από τις 6 το πρωϊ και οι άλλοι 4 Δήμοι της Αχαϊας

Published

on

Το… δρόμο της Πάτρας θα ακολουθήσουν επισήμως και άλλοι τέσσερις δήμοι της Αχαϊας, καθώς και η Εύβοια (πλην της Σκύρου), οι οποίες τίθενται σε καθεστώς καθολικού lockdown, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σήμερα η Αχαΐα ανακοίνωσε 95 κρούσματα, ενώ η Εύβοια 56.
ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Όπως φαίνεται από τις ενημερώσεις του ΕΟΔΥ, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης ούτε στους επιστήμονες, ούτε στην κυβέρνηση.
732 ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά, η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έχει 732 ενεργά κρούσματα, όταν στις 30 Ιανουαρίου ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν 206.
Έτσι λοιπόν, βάσει των όσων ισχύουν εδώ και 10 ημέρες και στο Δήμο Πατρέων, από σήμερα στις 6 το πρωί, στους Δήμους Δυτικής Αχαϊας, Ερυμάνθου, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου, ενώ κλείνουν και τα σχολεία, τα οποία θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.
Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου επίσης παραμένει και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, όπου υπήρχαν 23 ενεργά κρούσματα την 1η Φεβρουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 49.
Ακόμα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου παραμένει ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 66, από 44 που ήταν στις 6 Φεβρουαρίου. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή της Βάρδας όπου το ιικό φορτίο δείχνει να αυξάνεται ανησυχητικά, όπως και η διασπορά στην κοινότητα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement