Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Άγιος Βαλεντίνος… lockdown δεν κοιτά

Ανοικτά για δεύτερη μέρα σήμερα τα ανθοπωλεία της Πάτρας, προσφέροντας ελκυστικές συνθέσεις, οι περισσότερες κόκκινες φυσικά και σε σχήμα καρδιάς- Ζήτηση και στα ζαχαροπλαστεία για την γιορτή των ερωτευμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τούρτες – καρδιές σ’ όλες τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων

Μέχρι και κουλούρια Θεσσαλονίκης σε σχήμα καρδιάς!

Μπορεί τα εμπορικά καταστήματα να είναι κλειστά, όμως οι βιτρίνες τους προσαρμόστηκαν στο πνεύμα της ημέρας

Μελωδίες από βιολί στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου

Οι Πατρινοί απόλαυσαν χθες την βόλτα τους στην «παγωμένη» από την πανδημία «καρδιά» της πόλης

 

 

 

Με ανοικτές τις πόρτες είναι από χθες τα ανθοπωλεία της Πάτρας, παρά το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας με αφορμή την σημερινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι ερωτευμένοι έχουν την τιμητική τους και μαζί με αυτούς τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία, και φυσικά κυριαρχεί παντού το κόκκινο και οι καρδιές.

Η γιορτή του έρωτα έφθασε και τα λουλούδια – όπως φαίνεται- αντιστέκονται στην πανδημία. Από χθες σταδιακά και σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι θα θελήσουν να εκφράσουν την αγάπη τους στα αγαπημένα τους πρόσωπα, προσφέροντάς τους ένα μπουκέτο λουλούδια, μια σύνθεση ή ένα απλό κόκκινο τριαντάφυλλο.

«Τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι ο βασιλιάς αυτής της μέρας» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανθοπωλών Πάτρας και ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου «Ανθόκηπος» Νίκος Ανδρικόπουλος, τονίζοντας πως οι ανθοπώλες της αχαϊκής πρωτεύουσας όπως όλης της χώρας είχαν κάνει τις προπαραγγελίες τους για την σημερινή μέρα και πλέον περιμένουν τους πελάτες τους να αγοράσουν λουλούδια, τηρώντας στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας.

Οι ανθοπώλες δούλευαν πυρετωδώς για να φτιάξουν συνθέσεις ελκυστικές, οι περισσότερες κόκκινες φυσικά και σε σχήμα καρδιάς και ευελπιστούν στην δύναμη του έρωτα για να «ζεστάνουν» τα παγωμένα ταμεία τους, μιας και είναι κλειστά τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα ανθοπωλεία εξασφάλισαν τη λειτουργία τους, έστω και με τη μέθοδο click inside για χθες και σήμερα, λόγω της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Τα ανθοπωλεία άνοιξαν χθες στις 9 το πρωί και παρέμειναν σε λειτουργία έως τις 5 το απόγευμα, ωράριο που θα ισχύει και σήμερα, ενώ οι πελάτες θα εξυπηρετούνται μόνο με ραντεβού και για τη μετάβασή τους στο ανθοπωλείο θα πρέπει να στείλουν SMS 2 στο 13033.

Η φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι διαφορετική λόγω της πανδημίας, με τους ανθοπώλες ωστόσο να ελπίζουν ότι η διάθεση θα αλλάξει έστω με ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα.

Τα λουλούδια συνοδεύονται συνήθως από μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς ή σοκολατένιες λιχουδιές, μιας και ο έρωτας περνά από το στομάχι…

Οι βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων έχουν γεμίσει από τούρτες, πάστες και γλυκίσματα σε σχήμα καρδιάς, μιας και η ημέρα το απαιτεί.

Τα ζαχαροπλαστεία θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, για να εξυπηρετήσουν τους ερωτευμένους, οι οποίοι θα θελήσουν να γλυκάνουν το έτερόν τους ήμισυ!

Πάντως, επειδή η κίνηση στους δρόμους είναι περιορισμένη, οι προσδοκίες των επαγγελματιών δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές για το ταμείο της σημερινής ημέρας…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement