Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κλειστά τα σχολεία σε Θεσσαλονίκη Τρίκαλα και Καρδίτσα λόγω χιονιά και παγετού

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω της πρόγνωσης για συνεχιζόμενο παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προς αποφυγή ατυχημάτων κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τις σχολικές μονάδες. Για τους ίδιους λόγους, κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης παραμένει σε κατάσταση 24ωρης επιφυλακής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όλοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του δημάρχου, Λάζαρου Κυρίζογλου.

Στον Δήμο Καλαμαριάς κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και μεθαύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου. «Παρ’ όλο που όλοι οι δρόμοι της Καλαμαριάς είναι προσπελάσιμοι και τα συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν, ο συνδυασμός ολικού παγετού και συνθηκών λειτουργίας λόγω covid (με ανοιχτά παράθυρα) και δεδομένης της τηλεκπαίδευσης που εφαρμόζεται, οδήγησαν στην απόφαση αυτή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη στον Δήμο Θερμαϊκού. Νωρίτερα, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ανακοίνωσε ότι λόγω του πολύ μεγάλου συνεχιζόμενου παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, για την πρόληψη ατυχημάτων, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα τα σχολεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου (Πανόραμα, Πυλαία, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο), καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

«Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους των 38 δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη.

Ο συνδυασμός της πανδημίας του κορονοϊού και των καιρικών φαινομένων δεν επιτρέπει να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Πέραν της χιονόπτωσης, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, τις επόμενες ημέρες περιμένουμε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία συνθήκες ολικού παγετού, που εγκυμονούν κινδύνους για τους μετακινούμενους», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κλειστά σχολεία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Εκτός από τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων, δήμοι της Δυτικής Θεσσαλίας ανακοίνωσαν τη μη λειτουργία δομών εκπαίδευσης, από αύριο Δευτέρα (15/2), λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών της κακοκαιρίας “Μήδεια” που επικρατούν ή θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε ότι, λόγω της κακοκαιρίας, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 θα είναι κλειστές όλες οι δομές εκπαίδευσης στην πόλη και τα χωριά του δήμου. Αιτία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ο παγετός και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και αναμένεται να επικρατήσουν.

Συγκεκριμένα θα παραμείνουν κλειστά οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΚΔΑΠ.

Με νεότερες ανακοινώσεις και αναλόγως των καιρικών συνθηκών, θα γνωστοποιούνται κάθε ημέρα τα σχετικά με τις σχολικές μονάδες, επισημαίνεται επίσης.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας γίνεται γνωστό, ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στα εξής σημεία:

• από το 28ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων (κόμβος Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων (ανισόπεδος κόμβος Μαλακασίου),

• από το 1ο χλμ. της ε.ο. Μουργκανίου – Γρεβενών (κόμβος Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ. της ε.ο. Μουργκανίου – Γρεβενών,

• στην ε.ο. Τρικάλων – Καρδίτσας, σε όλο το μήκος της,

• από το 22ο χλμ. έως το 75ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων – ‘Αρτας (Γέφυρα Αλεξίου) και

• από το 4ο χλμ. έως το 55ο χλμ. της επαρχιακής Οδού Πύλης – Μεσοχώρας.

Όσον αφορά την Καρδίτσα, με απόφαση της Δημοτικής αρχής τη Δευτέρα και την Τρίτη 15 και 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο Δήμος Μουζακίου, ανακοινώνει επίσης, ότι λόγω χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών, την Δευτέρα 15/02 και Τρίτη 16/02, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Σχετικά με την κυκλοφορία των οχημάτων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

• στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω Μορφοβουνίου, από 10 χ/θ,

• στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω Καστανιάς, από 14 χ/θ,

• στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Τσαρδακίου Λίμνης Πλαστήρα, από 12 χ/θ,

• στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Λουτρών Σμοκόβου – Ρεντίνας, από 25 χ/θ,

• στην επαρχιακή οδό Μουζακίου – ‘Αρτας,

• στην επαρχιακή οδό Μουζακίου – Στεφανιάδας

Λόγω χιονόπτωσης, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού.


Ροή ειδήσεων

Advertisement