Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Τριήμερο lockdown στο Όκλαντ μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή τριήμερου lockdown στο Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά τον εντοπισμό τριών εγχώριων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η Άρντερν εξήγησε ότι η πόλη περνά στο επίπεδο 3 του συναγερμού, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι πρέπει από σήμερα τα μεσάνυκτα να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια ή να εργαστούν. Το μέτρο αφορά 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους. Σχολεία και καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από αύριο και για τρεις ημέρες, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που θεωρούνται «απαραίτητες».

Νωρίτερα σήμερα ο Νεοζηλανδός υπουργός Υγείας Κρις Χίπκινς είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκαν στο Όκλαντ τρία μέλη μιας οικογένειας θετικά στον ιό SARS-CoV-2, ενώ είχε διευκρινίσει ότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης.

«Ένα κομμάτι του παζλ λείπει ακόμη», είχε επισημάνει και είχε προσθέσει ότι οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν επίσης «να μάθουν αν η covid-19 έχει εξαπλωθεί και αλλού στην κοινότητα και αν κυκλοφορεί».

Ροή ειδήσεων

Advertisement